Spoločnosť oznámila spoluprácu s viacerými partnermi.

Mastercard oznámil, že rozšíri svoj kartový program pre kryptomenové peňaženky a trh a uľahčí tak svojim partnerom prevod kryptomien na tradičné, zákonné meny (fiat). Správcovia kryptomien budú vďaka tomu môcť ponúkať svojim klientom vlastné kartové programy a umožňovať im jednoduchšie platby kryptomenami.

V praxi to znamená, že Mastercard bude s partnermi testovať nové možnosti ako bankám a správcom kryptomien uľahčiť vydávanie kariet pre klientov. Mastercard v tomto projekte spolupracuje predovšetkým so spoločnosťami Evolve Bank & Trust, poskytovateľom blockchainovej infraštruktúry, Paxos Trust Company, regulovanou platformou vydávajúcou stablecoin kryptomenu USDC a Circle, globálnou firmou v oblasti finančných technológií, ktorá stojí za kryptomenou USD Coin (USDC) viazanou na americký dolár.

Na rozširovaní súčasného programu Crypto Card Program spoločnosti Mastercard sa podieľa celý rad ďalších partnerov. V súčasnosti prebiehajú rokovania o vydávaní platobných kariet s bankami Evolve Bank & Trust a Metropolitan Commercial Bank, o poskytovaní technológií pre krypto-peňaženky so spoločnosťami Uphold a BitPay a o podpore pre procesy spracovania a riadenia tohto programu so spoločnosťami i2c Inc., Apto Payments a Galileo Financial Technologies.

V rámci rozšíreného programu Crypto Card Program budú spoločnosti Paxos a Circle poskytovať svoje platformy k prevodom kryptomien na zákonné platidlá. Prevod bude prebiehať cez tzv. stablecoiny, teda kryptomeny viazané na tradičné meny, ktoré poskytujú potrebnú cenovú stabilitu a sú kryté rezervnými fondmi. Zjednodušenie celého procesu umožní ďalším bankám a kryptospoločnostiam, aby pre svojich klientov rozšírili možnosti platenia o populárne kryptomeny.

Zdroj: Mastercard

Prečítajte si aj:

Čo sú kryptomeny a oplatí sa ich nakupovať? (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit