Xiaomi na svojich stránkach informuje o tom, aká je najnovšia aktualizácia pre váš smartfón.

Aktualizácie systému so sebou zvyčajne prinášajú nové funkcie či vyššiu úroveň zabezpečenia. Na aktualizácie pritom v poslednej dobe striehnu najmä majitelia smartfónov od Xiaomi, ktorí čakajú na jednu veľkú. Je ňou aktualizácia, ktorá so sebou prináša operačný systém Xiaomi HyperOS s novým používateľským prostredím, no aj viacerými novými funkciami.

Ak chcete zistiť, či je pre vás táto aktualizácia dostupná, máte hneď niekoľko možností. Môžete si to skontrolovať napríklad prostredníctvom aplikácií, no aj Xiaomi informuje o najnovšej verzii systému priamo na svojich stránkach. Či už máte model priamo od Xiaomi, Redmi či POCO, dozviete sa to práve od výrobcu.

Navštívte stránky Xiaomi Community

Na stránkach Xiaomi Community nájdete informácie o poslednej dostupnej verzii systému pre váš Xiaomi, Redmi či POCO smartfón. Výrobca pritom na stránkach informuje o verzii systému pre rôzne regióny, teda pre čínske modely, tak aj globálne či tie s európskou ROM. Preto vám odporúčame skontrolovať si, akú verziu ROM v telefóne máte, keďže v našom regióne sú najčastejšie tie lokalizované na globálny alebo európsky trh.

POCO M6 ProZdroj: TOUCHIT
POCO M6 Pro s nadstavbou MIUI 14

Výber smartfónov na tejto stránke je však zatiaľ obmedzený a nenájdete na nej úplne všetky modely. Preto vám odporúčame najskôr sa pozrieť na stránku a prezistiť si, či sa na nej nachádzajú informácie aj o ňom. Telefóny postupne pribúdajú, no môže sa stať, že konkrétne váš model sa tam zatiaľ nachádzať nebude. Ak tam však informácie o vašom zariadení budú, môžete to využívať priebežne na kontrolu aktuálnosti vášho systému.

Okrem informácií však stránky Xiaomi Community ponúkajú aj možnosť stiahnuť si najnovšiu ROM. Ak má váš telefón dostupnú aktualizáciu na HyperOS, nová ROM bude označená písmenkami OS. Verzia MIUI je pritom označená písmenkom V. Preto ak váš telefón stále beží na nadstavbe MIUI, no čakáte na Xiaomi HyperOS, tak na stránke môžete zistiť, či už je vypustená, prípadne si ju stiahnuť. Stránku Xiaomi Community môžete navštíviť na tomto odkaze.

Zdroj: Xiaomi Community

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.