Cestujte časom 66 miliónov rokov späť a zažite Zem v období, keď jej neohrozene vládli obrovské jaštery.

Včera (23. 5. 2022) mal na Apple TV+ premiéru nový dokumentárny seriál Prehistorická planéta. V piatich epizódach, ktoré vyjdú každý deň počas tohto týždňa (od 23. do 27. 5.), sa môžete tešiť vždy na iné prostredie – od púšte cez podvodný svet až po les so stromami týčiacimi sa vysoko k oblohe.

V hlavných úlohách uvidíte známych gigantov, ako sú Tyranosaurus či Triceratops, ale objavia sa aj tí menej známi, napríklad Deinocheirus a mnoho iných. Seriál má veľké ambície a chce divákom ukázať realitu života dinosaurov podľa najnovších vedeckých poznatkov, skombinovanú s vizuálnym zážitkom, ktorý nerozoznáte od skutočnosti.

Produkcie sa zhostil skúsený tím z BBC, ktorý viedol Jon Favreau, úspešný producent a nám známy hlavne ako herec filmov z Marvel Univerza, prípadne z filmov Šéf alebo Vlk z Wall Street. Anglický komentár zase nahovoril legendárny tvorca dokumentárnych filmov Sir David Attenborough. Slovenský komentár by ste však hľadali márne – potešia aspoň titulky.

S Prehistorickou planétou preskúmate hlavne každodenný život dinosaurov – ako žili, ako spolu vychádzali, hľadali potravu, životného partnera a vychovávali svojich potomkov. Rodičov určite poteší, že bojových a krvavých scén bude v seriáli pomenej.

Autor článku: Tibor Grabec

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Značky: