Majitelia Xiaomi smartfónov by si túto aplikáciu mali bezpochyby nainštalovať.

Xiaomi smartfóny okrem aktualizácií Androidu evidujú aj aktualizácie nadstavby MIUI. Ako Android, tak aj MIUI pritom prináša nové funkcie a možnosti, ktoré s vaším smartfónom máte. Ako si však môžete skontrolovať kompatibilitu vášho telefónu s ďalšími verziami systému, prípadne overiť aktuálnosť vašej verzie? Slúži na to jedna skvelá aplikácia.

Táto aplikácia sa voľne nachádza v Obchode Play a pripravuje ju známa fanúšikovská komunita Xiaomiui. Tá na svojich stránkach túto aplikáciu taktiež uviedla, pričom poukázala na to, že ide o bezpečnú verziu aj z pohľadu obchodu s aplikáciami.

Majitelia Xiaomi, stiahnite si MIUI Downloader Safe Version

Aktualizačná politika Xiaomi je dnes už mierne komplikovaná. Zatiaľ čo niektoré lacnejšie modely majú prísľub len 2 veľkých aktualizácií systému a 3 rokov bezpečnostných záplat, tak iné modely zasa získavajú aktualizácie až 4 či dokonca 5 rokov po ich predstavení. Aby ste sa tak v tejto politike spoločnosti vyznali, ideálne je pozrieť sa na svoj konkrétny smartfón.

Aj na toto vám môže slúžiť aplikácia MIUI Downloader Safe Version, ktorá sa voľne nachádza v Obchode Play a stiahnuť si ju môžete z tohto odkazu. V rámci tejto aplikácie môžete zistiť, či je váš Xiaomi telefón aktuálne kompatibilný s Androidom 14 či nadstavbou MIUI 15.

Xiaomi 13T a Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T a Xiaomi 13T Pro

Okrem toho si však môžete overiť aj aktuálnosť vášho systému či si stiahnuť ďalšie verzie systému alebo systémových aplikácií. Ide jednoducho o aplikáciu na všetko. Táto verzia aplikácie je mimochodom vynovenou aplikáciou staršej verzie MIUI Downloader Pro.

Nová verzia aplikácie

Len nedávno sme vás informovali o tom, že Xiaomi začalo vyhodnocovať niektoré aplikácie ako nebezpečné. Obchod Play pritom žiadne riziko nezaznamenal, no Xiaomi smartfóny svojich používateľov upozorňovali. Jednou z takýchto aplikácií bola práve aj MIUI Downloader Pro, ktorá sa už v Obchode Play nenachádza.

Namiesto toho ju nahradila práve MIUI Downloader Safe Version, ktorá už problémy so zabezpečením nehlási. Ak teda vlastníte telefón od Xiaomi, odporúčame vám si túto aplikáciu nainštalovať, nakoľko obsahuje množstvo užitočných nástrojov.

Zdroj: Xiaomiui.net, Obchod Play

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.