Funkcia síce prichádza neskoro, ale určite nájde svoje využitie.

Platenie prostredníctvom telefónov sa rozšírilo do takej miery, že veľa používateľov už ani nepozná PIN kódy ku svojim platobným kartám. Pokým ešte pred niekoľkými rokmi sme na Slovensku používali na platenie prostredníctvom Android telefónov službu Google Pay, tak od roku 2022 sa začala vo veľkom využívať nová služba Peňaženka Google.

Do tejto virtuálnej peňaženky je možné ukladať všetky digitálne informácie, od debetných a kreditných kariet, palubných a návštevných lístkov, až po vernostné karty a podobne. Portál AndroidPolice však informuje, že Peňaženka Google pripravuje jednu skvelú novinku, ktorá by sa mala v službe objaviť v priebehu niekoľkých mesiacov. Pripravovaná funkcia totiž umožní prostredníctvom QR kódov platiť za nákupy a služby aj používateľom, ktorí vlastnia smartfón bez NFC čipu.

Aplikácia Peňaženka od GoogluZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Aplikácia Peňaženka od Googlu

Hoci novinka bude najskôr dostupná pre brazílsky trh, tak sa očakáva, že následne sa dostane aj do ďalších krajín. Čoskoro tak umožní používateľom Android zariadení platiť prostredníctvom debetnej alebo kreditnej karty jednoduchým naskenovaním QR kódu zobrazeného na platobnom termináli. 

Už teraz sa však vynára otázka, do akej miery dokážu túto novinku oceniť aj používatelia na Slovensku. V Brazílii je platenie prostredníctvom QR kódov nutnosť, keďže väčšina telefónov na tomto trhu nemá NFC, ale na Slovensku je situácia diametrálne odlišná.

Na druhej strane sa určite nájdu aj ďalšie výhody, ktoré v prípade rozšírenia platieb prostredníctvom QR kódov ocenia nielen slovenskí používatelia, ale aj obchodníci.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.