Google Wallet, Peňaženka, je dispozícii už aj na Slovensku.

Doplnené 20. 7. o 20:00 – Google Pay už v obchode Play nenájdete. Namiesto toho je k dispozícii nová aplikácia Peňaženka Google, ktorá sa vám automaticky nainštaluje do telefónu počas aktualizácie nainštalovaných aplikácií, ak máte v telefóne Google Pay.

Google je majster chaosu. Počas uplynulých rokov to dokázal už viackrát, keď rušil/spájal/premenovával svoje služby. A história sa opäť opakuje. Tentokrát si technologický gigant zobral na paškál svoju aplikáciu na bezkontaktné platby, ktorú využívajú tisícky Slovákov každý deň, Google Pay.

Google už v máji na konferencii I/O oznámil, že Google Pay nahradí nová aplikácia Google Wallet, ktorú si počas najbližších dní nájdete vo vašom smartfóne pod názvom Peňaženka aj vy. Táto zmena nastane automaticky – na pozadí sa vám zaktualizuje aplikácia Google Pay. Keď sa tak stane, mnoho používateľov bude zmätených, lebo v telefóne budú mať inú ikonku a „nejakú Peňaženku“ a nebudú vedieť nájsť aplikáciu Google Pay.

Aplikácia Peňaženka od GoogluZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Aplikácia Peňaženka od Googlu: Táto ikona sa čoskoro objaví aj vo vašom telefóne

Aktualizácia z Google Pay na Peňaženku už začala aj na Slovensku

Google už v mnohých krajinách, vrátane Slovenska, spustil aktualizáciu aplikácie Google Pay na Google Wallet. Pokiaľ si skontrolujete dostupnosť aktualizácií pre vaše aplikácie v obchode Play, Peňaženka by sa mala zobraziť medzi dostupnými aktualizáciami. Takisto si ju môžete manuálne stiahnuť/zaktualizovať priamo cez tento odkaz.

Peňaženka aktuálne ponúka iba mierne odlišné používateľské rozhranie v porovnaní so „starou“ aplikáciu Google Pay. Google však do budúcnosti sľubuje výrazne rozšírenie funkcionality – do Peňaženky si budete môcť ukladať okrem platobných a vernostných kariet aj preukazy, doklady, digitálne kľúče od auta, lístky do divadla, očkovacie preukazy (ako to už umožňuje iPhone aj Slovensku) a ďalšie karty.

A aby bol chaos kompletný – nová aplikácia Peňaženka umožňuje bezkontaktné platby cez platobný systém Google Pay. Platobný systém Google Pay teda funguje aj naďalej bez zmeny mena a môžete ho aj naďalej využívať na platby Android telefónmi a inteligentnými hodinkami. Samotná aplikácia Google Pay však končí, pretože ju automaticky nahradí nová aplikácia Peňaženka.

Aplikácia Peňaženka od GoogluZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Aplikácia Peňaženka od Googlu: Aktuálne má totožnú funkcionalitu ako Google Pay, avšak odlišuje sa dizajnom

Zdroj: vlastné, theverge

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit