Kovové telo a dizajn kompaktného fotoaparátu naznačuje, že pôjde o lepšie vybavené zariadenie. R800 ponúka veľký 4-palcový IPS displej, kvalitný 12 Mpx snímač a uhol záberu až 170°. Video môže byť nahrávané vo Full HD rozlíšení s 30 fps a nechýba ani možnosť vytvárania snímok v max. rozlíšení 12 Mpx.

Zariadenie má 6 ovládacích prvkov, prehľadné menu v češtine a intuitívne ovládanie. Dôležitou funkciou je WDR, teda kompenzácia protisvetla, čo je vo výsledku vidieť. Záznam z kamery má ostré detaily a aj EČV sú lepšie rozpoznateľné. V úplnej tme však kamera nevidí nič, nakoľko nemá infračervené prisvetlenie, ani zvýšenú hodnotu ISO. Pri zapnutých svetlách je to bezproblémové. Páči sa nám podrobnejšie nastavenie kamery a tiež citlivý mikrofón, ktorý zachytí všetky zvuky.

V nastaveniach je možné zadať aj EVČ vozidla, v ktorom sa kamera nachádza, čo bude označené vo videu. Samozrejmosťou je nahrávanie v slučke, parkovací režim, citlivý G-Senzor, automatické nahrávanie, šetrič obrazovky a tiež prezeranie záznamov priamo na displeji zariadenia. 5-minútové Full HD video zaberie približne 500 MB, a preto oceníte možnosť používať pamäťovú kartu s max. kapacitou 256 GB. Aj v tomto prípade je napájanie cez miniUSB konektor a integrovaná batéria má výdrž do 10 minút.

Cena: 99,90 EUR
Zapožičal: Agem.sk

Verdikt
Navitel R800 je vyšší rad, čo vidieť aj na spracovaní a kvalitnom výslednom videu. Nechýbali v ňom detaily a páčili sa nám aj fotografie.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu autokamier, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE