Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

MINI poskytuje exkluzívny náhľad do kolekcie MINI Lifestyle 2016 – 2018,  ktorú predstaví v novembri.

Obsahuje viac ako 50 produktov od oblečenia, cez tašky, puzdrá, až po dômyselné predmety každodennej potreby. Celú kolekciu dopĺňa súprava špeciálnych výrobkov pre deti spolu s alternatívnymi spôsobmi dvojkolesovej a štvorkolesovej prepravy pre mladých i starších nadšencov MINI. Kolekcia stelesňuje novú identitu MINI odhalenú v júni minulého roka ako súčasť nového zamerania značky. Svojím čistým a nadčasovým výrazom, výrazným dizajnom a vysoko kvalitnými materiálmi odráža dizajn a imidž značky MINI, ktoré siahajú aj do iných oblastí než len výroba automobilov. Kolekcia MINI Lifestyle 2016 – 2018 bude dostupná exkluzívne v kamenných obchodoch u predajcov automobilov MINI od novembra.

Dizajn bohatý na kontrasty.

I keď sa nová kolekcia MINI Lifestyle zameriava na najzákladnejšie produkty, prináša aj množstvo prekvapení typických pre MINI. Kľúčovú úlohu zohrávajú kontrastujúce formy, farby a materiály. Jednou z charakteristík kolekcie je hra farebných tónov – typické „farebné blokovanie“ MINI. Výrazné odtiene Aqua a Lemon sa prelínajú s podkladovou čiernou, bielou a sivou farbou vytvárajúc tak pôsobivý farebný koncept. Tento prístup sa dokonale prejavuje pri taškách a kufroch z kolekcie. Od peňaženiek  (peňaženka MINI Colour Block) a kabeliek  (MINI Shopper Colour Block) po cestovné tašky a kufre s pevnými stenami (MINI Cabin Trolley) – zákazníci si môžu vybrať ideálny doplnok prakticky na každú príležitosť. Vďaka povrchovo ošetrenému plátnu sú tašky a ostatné zladené doplnky kolekcie robustné, odolné voči vode i škvrnám a zároveň veľmi univerzálne.

 Šikovné maličkosti.

Okrem výrazného dizajnu sú súčasti kolekcie MINI Lifestyle vysoko funkčné a ukrývajú množstvo dôkladne premyslených detailov. Napríklad množstvo priehradiek v cestovných taškách a inteligentne navrhnutý vnútrajšok cestovných kufrov priam nabádajú k poriadkumilovnosti a flexibilite. Vďaka karabínke všitej do každej tašky MINI vrátanešportovej tašky MINI Duffle Bag Colour Block,   cestovnej tašky MINI Overnight Bag Material Mix  a  kabelky MINI Weekender Material Mix sa hľadanie kľúčov stane navždy minulosťou. Šikovné detaily sa ukrývajú aj v doplnkoch kolekcie. Vymeniteľné náramky hodiniek  MINI Watch  prinášajú rozmanitosť a fľaša na vodu  MINI Water Bottle Colour Block je v strede predelená, aby sa lepšie plnila a čistila.

Ikonická pečať MINI.

Okrem cestovných tašiek a doplnkov obsahuje nová kolekcia MINI aj pestrú škálu oblečenia. Nájdeme v nej tričká, svetre či bundy pre pánov, dámy aj deti. Pri ich výrobe bol kladený dôraz na sýte farby a výrazne kontrastujúce prvky „farebného blokovania“. Okrem nového loga MINI a písma MINI na nich nájdeme aj pečať MINI. Pečať, ktorá sa po prvýkrát objaví práve na kolekcii MINI Lifestyle 2016 – 2018, v sebe spája dva páry krídiel MINI v podobe zrkadlového obrazu vytvárajúce šesťuholník. Nájdeme ho aj na potlači viacerých produktov, napríklad trička  MINI T-Shirt Signet. Pečať MINI môže pokrývať celý produkt, ako napríklad reflexný poťah skladacieho dáždnika  MINI Umbrella Foldable Signet, alebo sa objaviť vo forme všitej vzorky deky  MINI Blanket Signet. Vodoodolná spodná časť deky vám výborne poslúži na piknikoch alebo pri nočnej návšteve kina pod holým nebom.

Príchuť Británie.

Novou kolekciou Lifestyle MINI odkazuje aj na svoje britské korene. Príkladom je čajník MINI Teapot  a zladená šálka  MINI Cup Colour Block,  ktoré približujú britskú čajovú kultúru z osobitého uhla pohľadu. Vďaka cestovnej fľaši  MINI Travel Flask  a hrnčeku  MINI Travel Mug si majitelia môžu vychutnať čajový obrad MINI i na cestách. Dômyselný uzáver fľaše sa postará o jednoduché nalievanie a následné dôkladné uzatvorenie. Snáď ani nie je potrebné dodať, že oba produkty padnú do držiakov pohárov v každom MINI ako uliate.

Zodpovedné využívanie zdrojov.

Nová kolekcia odráža snahu značky o zodpovedné využívanie zdrojov. V produktoch kolekcie je použitý len papier a drevo s certifikátom FSC. Acetát v ručne vyrobených talianskych slnečných okuliaroch MINI Sunglasses Aviator Colour Bock  a  MINI Sunglasses Panto Colour Block  podlieha biologickému rozkladu. MINI teraz používa aj inovatívny materiál LEFA – udržateľnú alternatívu kože vyrobenú z recyklovanej kože. Tento materiál je základom série „Materal Mix“ kolekcie – nájdeme ho v batohu  MINI Backpack  a taške MINI Laptop Bag, ako aj v ďalších produktoch.

Kreatívne výrobky pre deti.

Nová kolekcia MINI Lifestyle má čo ponúknuť aj najmladším nadšencom MINI. Maľovanka  MINI Colouring Car Set napríklad obsahuje MINI, ktoré si možno poskladať z papiera s certifikátom FSC a vymaľovať pomocou kvalitných farebných ceruziek „Stabilo Woody 3 in 1“. Deti tak dostanú k dispozícii všetko potrebné na navrhnutie a vytvorenie svojho vlastného MINI. Súpravy  MINI Kids Craft Sets  deťom umožňujú postaviť si z obalov, ktoré sa nájdu v každej domácnosti, čokoľvek od autoumyvárne po zvieratká. Zábavnou formou tak podnecujú kreativitu, ale zároveň deťom vštepujú zodpovedný prístup k zdrojom.

Kolekcia MINI Lifestyle 2016 – 2018 bude dostupná exkluzívne v kamenných obchodoch u predajcov automobilov MINI od novembra.

Značky: