Mobilná aplikácia od mBank je jednoduchá a prehľadná. 

V letnom dvojčísle magazínu touchIT, ktoré sa dostane do predaja počas najbližších dní, sme testovali mobilné aplikácie slovenských bánk. Vyskúšali sme aj aplikáciu mBank 2.0, na ktorej oceňujeme jednoduché a prehľadné používanie. Aplikáciu používame najčastejšie na kontrolu zostatku na účte, takže oceňujeme, že mBank tento údaj poskytne aj bez nutnosti prihlásiť sa do svojho účtu. Je to šikovná funkcia, avšak plne voliteľná.

Počas testovania aplikácie sme našli zopár funkcií, ktoré nám chýbali. Za hlavné nedostatky sme považovali nemožnosť jednoducho skopírovať číslo účtu, aby sme ho mohli rýchlo zdieľať s priateľmi. Takisto chýbala platba pomocou QR kódov. mBank odstraňuje tieto nedostatky vo verzii 2.1, ktorá je momentálne dostupná pre Android.

Screenshoty z aplikácie mBank 2.1

Aktualizácia prináša okrem spomenutých noviniek aj vyladenie a úpravu dizajnu pre operačný systém Android 5.X. Novinkou sú takisto nové tlačidlá pre vrátanie, resp. opakovanie platby v histórii, čo uľahčí opätovné odoslanie peňazí. Dodajme, že spomenutá čítačka QR kódov umožňuje pohodlne načítať kód na faktúre, ktorý sa automaticky prenesie do aplikácie a vyplní potrebné údaje. Názov pochádza z anglického Quick Response, pričom kód uchováva a prezentuje informácie pomocou štvorčekov, ktoré sú dekódované mobilným telefónom.

Používateľom stačí spustiť aplikáciu mBank, zvoliť funkciu „Snímať QR kód“ a fotoaparát telefónu nasmerovať na kód faktúry. Po zoskenovaní sa dáta automaticky prepíšu do platobného príkazu, ktorým môžu platbu pohodlne odoslať. Táto funkcionalita výrazne skracuje čas potrebný na vykonanie platby a eliminuje chyby, ktoré vznikali pri ručnom prepisovaní údajov.

Aplikáciu mBank 2.1 sťahujte z obchodu Google Play. Aktualizácia pre iOS zariadenia by sa mala objaviť čoskoro, aplikácia pre Windows Phone je naplánovaná do konca aktuálneho roka.

Videopredstavenie verzie 2.0. Nová aktualizácia ju vylepšuje a pridáva najviac žiadané funkcie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit