Nová verzia prináša prehľadnejší dizajn a praktickejšie a intuitívnejšie používanie.

mBank vynovila svoje internetové bankovníctvo, ktoré je dostupné na webovej stránke online.mbank.sk. Nová verzia je už dostupná pre všetkých klientov banky. My sme mali možnosť vyskúšať ju v predstihu a v tomto článku prinášame zoznam kľúčových noviniek a našich postrehov.

Je zrejmé, že v roku 2021 je pre mnohých používateľov najdôležitejšie najmä mobilné bankovníctvo, ktoré majú vo forme aplikácie dostupné vo svojom smartfóne. Popularita bankových aplikácií rastie práve na úkor internetového bankovníctva, ktoré využívame na počítači menej často ako kedysi, keďže všetky bežné úkony vykonáme cez mobilnú aplikáciu.

Tento trend si uvedomuje aj mBank a je to badať na prvý pohľad po prihlásení sa do nového internet bankingu mBank. Vynovené používateľské rozhranie ponúka čistý a prehľadný dizajn, ktorý vo mne evokuje zjednotenie s mobilnou aplikáciou. Osobne mi tento koncept vyhovuje – dizajn prvkov je dobre známy, na monitor počítača sa zmestí viacero objektov ako na obrazovku smartfónu a tie sú systematicky rozdelené.

mBank internet banking

mBank internet banking. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Úvodná obrazovka je prehľadná a praktická

Po zobrazení úvodnej stránky internet bankingu mBank tak máte k dispozícii okamžitý prístup k vašim produktom a rýchly prehľad o zostatku, dôležitých správach a posledných transakciách. Používateľské rozhranie je do určitej miery prispôsobiteľné, takže si v nastaveniach môžete nastaviť rýchly prístup k žiadaným produktom.

V praxi to funguje dobre a z nového internet bankingu mám pocit, že bolo navrhnuté s cieľom zjednodušiť a urýchliť prístup k podstatným informáciám a jednotlivým funkciám. Prakticky všetky produkty alebo funkcie sú dostupné „na dva kliky“ – či už cez hlavné boxy na úvodnej obrazovke alebo cez položky v hornej lište (Platby, Moje financie, Info).

Samozrejmosťou nového internet bankingu od mBank je responzívny dizajn. Používateľské rozhranie sa tak automaticky prispôsobuje veľkosti displeja, na ktorom si internet banking pozeráte. Či už ide o rôzne uhlopriečky monitorov počítača alebo tablet a smartfón.

mBank internet banking

mBank internet banking, úvodná obrazovka. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Rýchly prístup k podpore a vyhľadávanie ako od Googlu

Vynovený mBank internet banking takisto umožňuje rýchlo kontaktovať zákaznícku podporu banky. Stačí kliknúť na četovú ikonu v pravom dolnom rohu. A samozrejme sú k dispozícii aj funkcie, ktoré som si obľúbil aj v prípade predchádzajúcej verzie internetového bankovníctva. Zabudovaný vyhľadávač umožňuje rýchlo pristupovať ku kompletnej histórii platieb, pričom stačí zadať časť názvu transakcie či prijímateľa alebo kategóriu, do ktorej daná transakcia spadá.

Mimochodom, kategorizovanie platieb v mBank je skvelá vec, ktorá vám poskytne lepší prehľad o tom, za čo míňate peniaze. Toto nie je nová funkcia, avšak patrí k mojim najobľúbenejším. Praktická a prehľadná je takisto správa platobných kariet. K dispozícii sú všetky nastavenia, ktoré ponúka aj mobilná aplikácia.

mBank v rámci vynovenia internetového bankovníctva tiež zjednotila jednotlivé produkty, ktoré po novom nájdete na jednom mieste. Príkladom je zlúčenie funkcie mSporenia, sporiacich účtov a všetkých ďalších sporiacich produktov do sekcie Sporenie. Odpadá tak nutnosť hľadať mSporenie, čo bol jeden z nedostatkov predchádzajúcej verzie internet bankingu od mBank.

mBank internet banking

mBank internet banking ponúka vyhľadávanie ako od Googlu. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Verdikt

Nové internetové bankovníctvo od mBank považujem za krok správnym smerom. Banka zjednodušila a sprehľadnila používateľské rozhranie, do určitej miery zjednotila dizajn s mobilnou aplikáciou a najmä urýchlila prístup k dôležitým informáciám a jednotlivým funkciám.

Vynovený mBank internet banking v obrazoch:

mBank internet banking

Nastavenie úvodnej obrazovky. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

Úvodná obrazovka mBank internet bankingu. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

História transakcií. Všimnite si bohaté možnosti nastavenia a filtrovania v ľavom stĺpci. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

mBank internet banking má vyhľadávanie ako od Googlu. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

Horná lišta s rýchlym prístupom k platbám, financiám a ďalším funkciám. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

Detaily podsekcie Moje financie. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

Detaily podsekcie Info. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

Cez mBank internet banking si môžete kedykoľvek zmeniť vaše osobné údaje. Netreba nikomu volať ani chodiť do banky. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

Obrazovka so zadávaním platby. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

mBank internet banking

Obrazovka s nastaveniami platobnej karty. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Prečítajte si aj:

Aplikácia mBank pre Huawei telefóny: Aké funkcie ponúka? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit