Nová čipová sada je určená pre zariadenia strednej triedy.

Spoločnosť MediaTek pokračuje v rozširovaní svojich produktových radov čipových sád Dimensity. Aktuálne predstavila platformu Dimensity 6000 spolu s prvou čipovou sadou Dimensity 6100+, ktorá je určená pre 5G smartfóny strednej triedy. Informuje o tom v tlačovej správe.

Podľa spoločnosti nový čip 6100+ prinesie používateľom zlepšenia v podobe vyššej snímkovej frekvencie a lepšej kvality zobrazenia. Samozrejmosť má byť lepšia energetická efektivita, teda nový čip by mal byť úspornejší.

Dimensity 6100+ bude mať dve veľké jadrá Arm Cortex-A76 a šesťefektívnych jadier Arm Cortex-A55. Implementovaná má byť podpora fotoaparátov s umelou inteligenciou, vrátane funkcií ako AI-bokeh či AI-color.

Ďalej je to podpora 108 Mpx snímačov či 10-bitových displejov s obnovovacou frekvenciou 90 až 120 Hz. Natáčanie videa má byť dostupné v 2K pri 30 fps a až o 20 % by mala byť znížená spotreba energie potrebná na 5G pripojenie telefónu.

Rad Dimensity 6000 tak dopĺňa už existujúce Dimensity 9000, určené pre vlajkové smartfóny a tablety, ako aj Dimensity 8000 zameraný na prémiové mobilné zariadenia. Vyššiu strednú triedu MediaTek pokrýva svojím radom Dimensity 7000.

Prvé smartfóny s čipovou súpravou Dimensity 6100+ budú podľa MediaTeku k dispozícii v treťom štvrťroku 2023.

Zdroj: MediaTek.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.