Taiwanská spoločnosť je známe predovšetkým vďaka čipsetom pre smartfóny.

Jej zameranie je pritom širšie, pretože vyrába čipy aj pre ďalšie druhy elektroniky. Podpora 4K rozlíšenia však nie je zďaleka jediným lákadlom novinky. Čipová sada dokáže pracovať s umelou inteligenciou, pre dosiahnutie super rozlíšenia, vysokej kvality obrazu a poskytne aj podporu pre hlasových asistentov. Vo výbave nechýba funkcia MEMC, čo je variabilná obnovovacia frekvencia, ktorú využijú hráči.

Štvorjadrový procesor ARM Cortex-A55 beží na frekvencii 1,5 GHz. Okrem štandardného CPU je vyhradená aj APU, čo je skratka pre jednotku na spracovanie umelej inteligencie. Pomocou grafického procesora (Mali-G52 MC1) dokáže čip snímať obsah a rozpoznať scény v reálnom čase s úpravou sýtosť, jas, ostrosť a redukovať šum. Super rozlíšenie AI zvyšuje rozlíšenie videa na 4K a v kombinácii s technológiou MEMC je tak možné dosiahnuť plynulejšie videá vo vyššom rozlíšení.

Medzi najdôležitejšie parametre patrí prehrávanie pri 4K/60fps s podporou HEVC, VP9 a AV1. HDR10+. Z oblasti zvuku nechýba Dolby Atmos a DTS Virtual X.

Čip obsahuje HDMI 2.1a, USB 3.0 a Wi-Fi 6. Do finálnych produktov sa má dostať v 2. štvrťroku 2021.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: GizChina

Prečítajte si aj:

TCL C715: Dobrý televízor nemusí stáť celý majetok

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.