Connect IT Alien

alien_nowat

Myš pre pravákov svoje určenie prezrádza dizajnovým vyhotovením prednej časti. Rolovacie koliesko je umiestnené v „záreze“ a tak pôsobí myš dravejšie. Tento koncept odhalenia kolieska používajú aj iní výrobcovia. Veľmi dobre sa drží v ruke, tlačidlá aj chrbát majú jemné pogumovanie. Hlavné tlačidlá myši majú jemné drážky, do ktorých zapadnú oba prsty. Tlačidlo na zmenu dpi (800 / 1600) je však nešťastne malé a treba sa veľmi sústrediť na jeho polohu inak si kliknete minimálne ľavé tlačidlo. V prípade väčšej nepozornosti „zoberiete“ naraz aj tlačidlá vpred a vzad. V bežnom režime nebudete dpi meniť často no na jeho zmenu počas hry to rozhodne nie je. Slabočervené podsvietenie „Aliena“ na zadnej časti chrbta vítame a ani v tmavých podmienkach nepôsobí rušivo. Výrobcovia sa podarilo efektne zladiť materiálové a farebné vyhotovenie myši. Len bližšie preskúmanie a napokon aj hmotnosť prezradí, že myš nie je kombinovaná s oceľovým rámom. Spracovanie aj farba je ale veľmi verná a tak sa na bočná konštrukcia podobá na materiálové použitie oceli.

Výhodou laserového snímača je presnosť snímania. Nepotrebujete ani vysoké dpi na to, aby sa myš pohybovala presne aj po lesklých povrchoch. Okrem priesvitných povrchoch, čo je úskalie 99% myší na trhu, jej nerobí problémy ani látkový a nerovný povrch. Čo sa týka stability a presnosti, tu myš jednoznačne vedia a stáva sa z nej univerzálny doplnok.

Hodnotenie:

+ tvar, dizajn, ľavé a pravé tlačidlo, bočné tlačidlá, celková presnosť a kĺzavosť

žiadne podstatné

Cena: 23,30 EUR

Zapožičal: AGEM Computers

Connect IT Tomcat 10G

tomcat_nowat

Myš tohto typu je viac prepracovaná a najmä si ponecháva svoj predĺžený tvar a rozšírenie prednej časti. To sa nám páčilo, rovnako tak aj modré svetlá na okrajoch zadnej a prednej strany. Ergonómia myši by mohla byť lepšia, než za akú ju vydáva výrobca. Faktom je, že tvar je prispôsobený na pohodlné držanie ale vo výsledku sú styčné hrany mierne ostré. Na pohľad to tak nevyzerá, na dotyk to už cítite. Ocenili sme, že zmena dpi je signalizovaná LED diódami na chrbte. Celkovo štyri rôzne stupne rozlíšenia 800 / 1200 / 1600 / 2400 dpi môžete meniť červeným tlačidlom na hornej strane a podľa toho sa bude meniť aj počet rozsvietených LED diód. Úchop pre palec je pogumovaný. Myš môžete teda ovládať aj ľavou rukou, no vzhľadom na umiestnenie tlačidiel vpred a vzad to nebude úplne ideálne riešenie. Stále ju však vnímame ako univerzálny model. Ak je pre vás cena citlivým parametrom, bude vedieť používať v ľavej ruke aj túto myš. Otázkou bude ale reakčná schopnosť pri hraní hier. Spomínané tlačidlá na boku sú červené a myš tak trochu pripomína niekdajší koncept IBM. To ale nie je tak podstatné ako príliš mäkký spínač pri týchto tlačidlách. Sú pružné takže až tak ľahko o ne nezavadíte, no sú príliš jemné. Podľa nás by chcelo trochu cviku používať túto myš ako kancelársku nieto ešte vo vypätých situáciách ako hernú. Na konci kábla je feritové jadro na tienenie elektromagnetického rušenia.

Podložky sú kĺzavé a aj cez ich menšiu veľkosť sa myš dobre správa na nerovnom povrchu ako aj látkovom. Opäť prípad len v rámci úplných testov. Toto je myš, ktorú sa oplatí používať na podložke. Na lesklých povrchoch si viedla horšie, pohyb a presnosť sa zlepšila zvýšením dpi. Nedosiahli sme však adekvátnu reakčnú rýchlosť.

Hodnotenie:

+ rozšírená predná časť, LED označenie dpi, pogumovaný grip na ľavej strane

mäkké spínače tlačidiel vpred a vzad

Cena: 8,60 EUR

Zapožičal: AGEM Computers
(Článok pokračuje na ďalšej stránke)

Značky:
1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.