CEO spoločnosti Meizu, Jack Wong, ohlásil na 26. augusta predstavenie ďalšej vlajkovej lode.

Do predstavenia modelu Meizu 16 Plus ostáva viac ako mesiac, pričom už teraz poznáme vďaka používateľovi siete Weibo predný panel tohto zariadenia. Novinka prinesie extrémne tenké rámčeky na bokoch, ako aj vo vrchnej a spodnej časti.

Predný panel pochádza priamo z továrne na výrobu komponentov v Číne a teraz môžeme získať presnú predstavu aj o rozmeroch prednej steny. Tá bola porovnávaná s futuristickou novinkou Oppo Find X s celkovými rozmermi 156,7 × 74,2 mm. Pri tomto porovnávaní je zrejmé, že Meizu 16 Plus nebude mať rozmery väčšie ako 160 × 76 mm.

Pri pohľade na malé rámčeky okolo displeja a samotného rozmeru prednej steny sa očakáva, že displej by mohol dosahovať až 6,5-palcovú uhlopriečku. Predpokladá sa, že sa nasadí OLED panel.

Na rozdiel od smartfónov Vivo NEX S a Oppo Find X sa v hornej časti displeja zachovala klasická predná kamera a senzory, vrátane informačnej LED diódy. Očakáva sa, že séria Meizu 16 ponúkne aspoň jednu verziu so skenerom odtlačkov prstov v displeji, alebo aspoň tlačidlom mBackm, ktoré je citlivé na tlak. K dispozícii bude čipová sada Snapdragon 845 a pre efektívnejšie chladenie zariadenia by sa mala využívať parná komora.

Pri súčasnom vývoji cien na globálnom trhu očakávame cenovku tesne nad hranicou 500 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Oppo Find X oficiálne: Iba kúsok od dokonalosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.