Meizu chrlí vynovené varianty svojich telefónov, na trhu je ďalší model.

Meizu MX6 patrí do kategórie high-end telefónov, ktorý je priamym nasledovníkom modelu X5. Pobeží na procesore od MediaTeku. Konkrétne na modeli Helio X20, ktorý je zložený až z desiatich jadier.

Predávať sa bude od 30. júla, no už teraz sa dá predobjednať. Cena je odhadovaná z prepočtu čínskeho juanu na 300 USD

cpu_phone_8fc79d3_nowat

Procesorové jadrá MediaTek Helio X20

  • 2 × Cortex-A72 @ 2,3 GHz
  • 4 × Cortex-A53 @ 1,9 GHz
  • 4 × Cortex-A53 @ 1,4 GHz
  • Grafický čip: Mali-T880MP4

Displej má 5,5“ uhlopriečku a Full HD rozlíšenie. Kapacita RAM má hodnotu 4 GB a úložný priestor 32 GB. Telefón prináša snímač odtlačkov prstov na tlačidlo Home pod displejom. Zároveň je tu USB-C konektor na nabíjanie telefónu. Rozšírenie kapacity úložného priestoru nie je možné, nakoľko tu nie je slot na microSD kartu.

Vďaka rýchlemu nabíjaniu sa dá telefón nabiť za 1:15 hod. Akumulátor má kapacitu 3060 mAh. To je kapacita, ktorá umožní bežné zaťaženie telefónu po celý deň.

Špecialitou je konštrukcia, ktorá poskytuje odolný telefón v tenkom tele. Uvidíme však, či podobnosť s iPhonom bol správny krok pri návrhu telefónu.

Ďalším parametrom, ktorým chce Meizu zaujať je 1,25 mikrometrová veľkosť snímača. Fotoaparát používa snímač Sony IMX386 CMOS, ktorý umožní telefón používať ako plnohodnotný fotomobil.

camera_phone_2aaae44_nowatZdroj: AnandTech, Meizu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.