Tento rok nebude iba o skladateľných smartfónoch a dierkach v displeji.

Nové možnosti a smerovanie naznačuje aj smartfón od Meizu, ktorý otvára celkom nový pohľad na dizajn smartfónov do (blízkej) budúcnosti. S týmto riešením by podľa niektorých zdrojov, mohol prísť čoskoro aj Apple. Spoločnosť Meizu práve predstavila smartfón, ktorý neobsahuje žiadne fyzické tlačidlá, výrez pre reproduktory a dokonca ani žiadny port.

Meizu Zero používa namiesto klasických tlačidiel, dotykové kapacitné panely, ktoré sme mohli vidieť pred časom aj pri HTC U12+. Ibaže v prípade HTC sme mohli vidieť tlačidlá jemne naznačené, pričom v prípade Meizu Zero sú hrany smartfónu úplne hladké.  Pri reproduktoroch Meizu Zero používa piezoelektrický prevodník pod displejom (rovnako ako pri Xiaomi Mi Mix).

Odstránenie USB portu je už dosť ťažký oriešok a môže priniesť do bežného používania niekoľko prekážok. Bezdrôtové nabíjanie pri Meizu Zero je výkonné (18 W), pričom nie vždy bude poruke aj bezdrôtová nabíjačka. Obmedzenie prichádza aj v momente, kedy bude používateľ chcieť prenášať súbory do počítača, pretože nebude možné využívať klasické káblové pripojenie s PC.

Na prednej strane sa vyníma 5,99-palcový Amoled displej so zabudovaným skenerom odtlačok prstov a 20 Mpx fotoaparátom. Na zadnej strane sa už nachádza duálna kamera s rozlíšením 12 Mpx + 20 Mpx (senzory Sony IMX 380 + IMX 350 AI). Meizu Zero poháňa čipset Snapdragon 845, pričom zatiaľ nepoznáme bližšie špecifikácie pamäte RAM, veľkosti batérie, ako ani predpokladanú dostupnosť a cenu. Meizu Zero bude k dispozícii v čiernej a bielej farbe. 

Smartfóny s výhradne dotykovým ovládaním a čistým dizajnom, celkom dobre vyplnia medzeru na trhu. Rok 2018 nebol až tak bohatý na inovácie a vyzerá to tak, že veľa spoločností chce v roku 2019 dobehnúť zameškané.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10 v prvých testoch: Dýcha iPhonom na chrbát (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.