V grafických testoch je výkonnejší ako novinky od Applu.

Na internete sa objavil výsledok testu Samsungu Galaxy S10+ v aplikácii Geekbench. Ide o americkú verziu smartfónu, ktorá je vybavená procesorom Snapdragon 855. A hoci sa bude výkon európskej verzie s procesorom Exynos pravdepodobne čiastočne odlišovať, prvé výsledky testov Snapdragonu 855 sú z informačného hľadiska určite atraktívne – na slovenskom trhu sa v roku 2019 objaví viacero vlajkových lodí s týmto procesorom.

Samsung Galaxy S10+ získal v teste Geekbench 3 413 bodov v rámci hodnotenia výkonu jedného jadra a 10 256 bodov pri posudzovaní celkového výkonu. Snapdragon si medzigeneračne polepšil najmä z hľadiska výkonu jedného jadra. Uvidíme, ako na to bude Exynos v európskej verzii telefónu.

Samsung Galaxy S10+ s procesorom Snapdragon 855

Procesor Snapdragon 855 mali možnosť otestovať aj redaktori portálu tomsguide.com. Tí dostali na výstave CES 2019 do rúk referenčný smartfón s týmto čipom. V aplikácii Geekbench namerali 3 552, resp. 11 196 bodov. Je to o niečo vyšší výsledok v porovnaní so Samsungom, čo môže byť dané napr. optimalizáciou operačného systému alebo nefinálnym softvérom v prípade Galaxy S10+.

Pre porovnanie, iPhone XS Max získal v totožnom teste 4 701 a 11 420 bodov, takže nový Snapdragon 855 mu doslova dýcha na chrbát. Z hľadiska grafického výkonu ho predbehol – v aplikácii 3DMark Slingshot Extreme zaznamenal 5 603 bodov, čo je o takmer 2 000 bodov viac ako iPhone XS Max. Snapdragon 855 tiež získal v oboch testoch vyššie skóre ako Kirin 980 od Huawei.

V jednom smere je však iPhone XS Max suverénne prvý. Jeho rýchlosť renderovania videa je v rámci smartfónov stále bezkonkurenčná.

Testy výkonu procesora Snapdragon 855. Zdroj: tomsguide

Doplnené 21. januára 2019: Na internete sa už objavil aj výsledok testu Galaxy S10 s procesorom Exynos 9820. V porovnaní so Snapdragon verziou je viditeľný vyšší výkon jedného jadra avšak o niečo slabší viacjadrový výkon.

Samsung Galaxy S10 s procesorom Exynos

Zdroj: gsmarena, tomsguide

Prečítajte si aj:

Sony Xperia XZ4 sa objavila v AnTuTu a dosiahla bezkonkurenčné skóre

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit