Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rámci projektu Legacy NFT uzrela svetlo sveta prvá oficiálna NFT kolekcia legendy Mira Žbirku.

Pod názvom MIRO 70 sa skrýva nielen virtuálna kartička v limitovanom počte, ale jedinečnosť tohoto NFT pozostáva aj z rôznych výhod a zaujímavostí pre ich držiteľov. NFT kolekcia je predovšetkým unikátnou spomienkou na česko-slovenskú spevácku legendu, ktorá vznikla pri príležitosti nedožitých 70 rokov.

Digitálny priestor nám umožňuje byť k hviezdam v ešte väčšej blízkosti a dokonca sa tento vzťah dá aj ekonomicky zúročiť. Fenomén NFT letí celým svetom!

Meky naveky

Miro Žbirka je legendou česko-slovenskej hudobnej scény, spevák, skladateľ a moderátor, spoluzakladateľ skupiny Modus. V roku 1977 spolu s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou vyhral Zlatú Bratislavskú lýru, ktorá odštartovala jeho kariéru . V roku 1982 získal titul prvého Slovenského Zlatého Slávika, tento titul obhájil aj v rokoch 2002, 2003, 2004 a 2005. Ako jeden z najpopulárnejších spevákov Československa 80-tych rokov mal úspech aj po roku 1989, keď naďalej vyhrával slovenské a české hudobné ceny.  Celkovo sa mu za jeho hviezdnu kariéru podarilo zaznamenať 26 ocenení a v roku 2007 bol zaradený do Siene slávy.

Digitálny dotyk s osobnosťami

V  projekte Legacy- NFT sa na trh dostávajú limitované jedinečné interaktívne NFT kartičky rôznych významných športovcov, hercov, spevákov a skupín, vedcov, či umelcov. Cieľom je vytvoriťnezabudnuteľné emócie medzi osobnosťami a ich fanúšikmi.  V projekte sú osobnosti rozdelené do troch kategórií – Rising star, Elite a Legend. Súčasťou Legacy NFT sú už od júla športové hviezdy: trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová  a bronzový medailista z ostatných ZOH, hokejista Marko Daňo.

V kategórii súčasných hviezd Legiend  sa stal prvou umeleckou legendou NFT nezabudnuteľný Meky Žbirka, ktorého kolekcia obsahuje 70 kusov interaktívneho NFT. Každý majiteľ získava jedinečné výhody, ktoré sú konkrétne rozpísané pri každej kartičke, a stáva sa tak súčasťou veľmi úzkeho okruhu ľudí, pre ktorých bol Meky národnou ikonou. NFT je unikátny digitálny odkaz osobnosti, pre ktorú boli fanúšikovia všetkým. Aj vďaka tejto kolekcii osobnosť Mira Žbirku a jeho pesničky žijú stále a sú inšpiráciou a radosťou pre všetkých pravých fanúšikov.

Čo je to vlastne NFT?

NFT je skratka pre non-fungible token, čo v preklade znamená nezameniteľný token. Jedná sa o plne transparentný dôkaz vlastníctva digitálneho predmetu, čo môže byť fotografia, video, časť textu, článok na webe, čokoľvek v digitálnej forme. V našom prípade sú to interaktívne zberateľské kartičky. NFT môžeme prirovnať  k účtenke v reálnom svete, ktorá zaisťuje, že ste vlastníkom daného predmetu. Zakúpením digitálnej NFT kartičky je úplne jednoduché.  Všetko prebieha na webovej platforme Legacy, kde si užívateľ vytvorí bezplatný účet. Pripojí si kryptomenovú peňaženku, ktorú si založí iba pár kliknutiami a následne si „nabije“ finančné prostriedky za pomoci kryptomeny ethereum (ETH) na nákup NFT.

Pri tejto transakcii si zvolí hodnotu, za ktorú si chce kúpiť kryptomenu ETH a následne sa mu z bankového účtu strhne požadovaná čiastka a poplatky za transakciu. Tento celý kolobeh prebieha bezpečne na webovej platforme Legacy (www.legacy-nft.com). Projekt je určený pre všetkých ľudí, ktorí chcú patriť do exkluzívneho klubu fanúšikov danej osobnosti a túžia získať úžasný digitálny produkt. Zároveň získajú balík unikátnych a nezabudnuteľných výhod, ktoré sú spojené s vlastníctvom NFT kartičky. Keďže sa vždy jedná o limitované množstvo NFT, jeho predajná hodnota má pre majiteľa rastúci potenciál a vďaka tomu môže na svojom vlastnom NFT pri ďalšom predaji zarobiť.

Platforma Legacy-NFT vznikla na pôde spoločnosti Diamonds International Corporation (D.I.C.), ktorá klientom už takmer dve dekády prináša prekrásne emócie v podobe diamantov, diamantových šperkov a hodiniek.

LEGACY  NFT  si môžete prezrieť na: www.legacy-nft.com

Značky: