Ak snívate o niektorom z AMG modelov od Mercedesu, no stav účtu to vidí inak, tak nezúfajte, na trh prichádza „cenovo dostupné“ AMG, ktoré bude jazdiť v jednej stope.

Mercedes AMG už jednu elektrickú kolobežku v ponuke má, no táto bude o triedu lepšia. Prvotina bola vytvorená v spolupráci so Xiaomi, no tentokrát sa divízia AMG spojila so švajčiarskou spoločnosťou Micro Mobility Systems AG a spoločne vytvorili zaujímavú elektrickú kolobežku. Základom je, že stále ide o veľmi kompaktné zariadenie na rýchle presuny v rámci mesta, ktoré dáte pohodlne do kufra automobilu alebo sa s ním odveziete aj hromadnou dopravou.

  • AMG kolobežka
  • AMG kolobežka
  • AMG kolobežka

Novinka ponúka 500W elektromotor v náboji predného kolesa, ktorý by mal používateľovi poskytovať svižné presuny až do rýchlosti 25 km/h. Motor dopuje 9,6 Ah batéria v ráme, ktorá by mala poskytovať dojazd na úrovni 40 kilometrov. Toto nie sú žiadne „zázračné“ špecifikácie, ide skôr o prémiové prevedenie prémiového produktu. Elektrická kolobežka má v tomto prípade akcelerátor podobný motorke, čiže nie páčku, ale otočnú lunetu na rukoväti a rovnako tak sú aj samotné rukoväte špeciálne upravené tak, aby poskytovali používateľovi čo najväčší komfort.

Samozrejmosťou je aj systém rekuperácie prebytočnej energie, odpruženie predného i zadného kolesa, LED osvetlenie, kombinované brzdy a možnosť prepojenia kolobežky so smartfónom prostredníctvom aplikácie Micro App, ktorá vám poskytne prehľad o zariadení a rôzne štatistiky jázd.

Aktuálne nám chýba už iba informácia o cene, ktorú doplníme keď bude známa. Môžete si však byť istí, že 300 eur stáť nebude. Náš odhad je okolo 800 až 1000 eur.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE