Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, prichádza na trh s novinkou v podobe Wi-Fi Mesh systému Deco X20, ktorý si poradí s nedostatočným signálom v okrajových častiach pokrývaného priestoru. Okrem stability ponúkne aj vyššiu rýchlosť, a to vďaka podpore najnovšieho bezdrôtového štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax).

Už základná sada ponúka skvelé parametre

Základná sada Wi-Fi Mesh systému TP-Link Deco X20 obsahuje dve jednotky, avšak v predaji je aj verzia s tromi jednotkami. Lacnejšie z oboch riešení dokáže pokryť efektívnym signálom bezdrôtového internetu plochu až 370 metrov štvorcových, zatiaľ čo tri kusy opakovačov už pokryjú až 540 metrov. Bežná domácnosť si tak úplne vystačí so základnou sadou a rodinné domčeky alebo domáce kancelárie už môžu zvažovať sadu vyššiu.

Vďaka spomínanej podpore Wi-Fi 6 navyše dosahuje maximálnu rýchlosť prenosu dát v rámci bezdrôtovej siete do 1 800 Mb/s, z toho vo frekvenčnom pásme 5 GHz do 1 201 Mb/s a ​​v pásme 2,4 GHz do 574 Mb/s. To bohato spĺňa požiadavky aj náročnejších on-line aplikácií vrátane streamovania HD videa alebo hier cez internet. Vďaka modulácii OFDM a technológii MU-MIMO dochádza u mesh systému Deco X20 k štvornásobnému navýšeniu kapacity a súčasnému prenosu k viacerým zariadeniam (naraz k sieti pripojíte až 150 koncových zariadení).

Plynulé pokrytie domácnosti

Ako je tomu u mesh systémov od TP-Linku už zvykom, je výsledkom inštalácia sady Deco X20 plynulé pokrytie celej domácnosti silnejším signálom, a to vrátane tzv. mŕtvych zón, ktoré sú v tomto nastavení oproti tradičnejším riešením prakticky eliminované. Veľmi nízka latencia potom zvyšuje hrateľnosť on-line hier aj použiteľnosť videochatov. Koncové zariadenia sa navyše pri pohybe v rámci pokrývaného priestoru automaticky a v reálnom čase pripoja k extenderu s najvyššou úrovňou signálu, a to, bez toho aby ste si vôbec niečo všimli. Dokonca aj SSID, teda názov siete, je u všetkých opakovačov zhodný.

Bezpečnosť je dnes základ

Výrobca samozrejme myslel aj na bezpečnosť a integroval tak do mesh systému balík bezpečnostných funkcií TP-Link HomeCare, vyvinutý v spolupráci s bezpečnostnou firmou Trend Micro. Súčasťou komplexnej ochrany je ako antivírus, tak prioritizácia jednotlivých zariadení vďaka funkcii QoS (Quality of Service) alebo sofistikovaná rodičovská kontrola s možnosťou obmedzenia času tráveného deťmi na internete z jednotlivých zariadení, prípadne blokovanie jednotlivých (typov) webov a on-line aktivít pre samostatné užívateľské profily.

Kľúčové vlastnosti Mesh systému TP-Link Deco X20:

  • Vysoká rýchlosť a nízka latencia: Dokonca i pri tých dátovo najnáročnejších on‑line aktivitách nebudete strácať nervy. Celkom 1 800 Mb/s v dvoch frekvenčných pásmach postačí i pre viac súbežne pripojených zariadení.
  • Wi-Fi 6: Najnovší štandard bezdrôtového pripojenia pre ešte stabilnejší on-line zážitok.
  • Jednotná sieť: Zjednotená sieť zaistí plynulejšie pripojenie k internetu

odkiaľkoľvek z pokrývaného priestoru.

  • Dôraz na bezpečnosť: Rozšírené funkcie rodičovskej kontroly vám dodajú pokoj na duši.
  • Jednoduché nastavenie: Spolupráca s mobilnou aplikáciou Deco pre Android a iOS.
  • Ovládanie hlasom: Podpora hlasovej asistentky Alexa od Amazonu.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/deco/deco-x20/

Značky: