O nejakej vyššej forme bezpečnosti sa môžeme baviť o dva roky.

Aspoň podľa vyjadrenia Facebooku k svojej platforme Messenger a Instagram. Vedúci Messengeru, Stan Chudnovsky, predostrel tri trendy vývoja súkromného chatovania. V roku 2020 totiž narástla komunikácia medzi používateľmi na oboch zmienených platformách približne o 40 %.

Facebook v skutočnosti vylepšil svoje mechanizmy súkromia, avšak to len voči ostatným používateľom vo vzťahu k vám a naopak. Máte tu síce možnosť šifrovania správ medzi dvomi zariadeniami, no toto je potrebné zapnúť samostatne.

Je celkom prirodzené, že sa firma vybrala pozvoľným spôsobom. Messenger ako aplikácia je predovšetkým doplnok Facebooku a jeho rozšírenie. Vychádza z neho a poskytuje mnoho výhod, ako sa jednoducho spojiť alebo nájsť iných používateľov.

Aplikácia sa zameriavala na možnosti, ako sa nenechať obťažovať od nežiaducich používateľov a ochranu súkromia. Tiež aj limity v preposielaní správ, aby sa zabránilo šíreniu hoaxov a takisto aj možnosti zamknutia aplikácie. Skutočnú implementáciu end2end šifrovania však môžeme čakať až na budúci rok. Svoje mobilné zariadenia dokážete efektívne ochrániť vďaka ESET Mobile Security.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Ako niekoho zablokovať na Facebooku a Messengeri?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.