Každoročne mnoho technologických firiem bilancuje uplynulý rok, výnimkou nie je ani Facebook so svojim Messengerom.

Ubehlo už 25 rokov od prvej SMS a vývoj v oblasti komunikácie neustále napreduje. Dnes tak môžeme v komunikácii používať rôzne smajlíky, GIFy, videohovory a podobne. Messenger aktuálne ponúka aj videohovory medzi viacerými ľuďmi a nie len medzi jednotlivcami. Počas posledného roku sa ich tak uskutočnilo približne 17 miliárd, čo je medziročný nárast o dvojnásobok. Hovory sa zároveň uskutočnili z celého sveta vrátane Antarktídy.

Smajlíky sú však tiež každým rokom viac populárne. V poslednom roku sme ich použili rekordných viac ako 500 miliárd, čo je viac ako 1,7 miliardy každý deň. Nezaostávali sme ani v používaní GIFov, ktorých sme použili približne 18 miliárd.

Messenger chce ľudí ale hlavne zbližovať o čom svedčí v priemere 260 miliónov nových konverzácií každý deň. Zaujímavosťou je aj to, že najčastejšia farba četu je červená a četová reakcia je srdce.

V uplynulom roku Messenger priniesol aj mnoho noviniek. Nie všetky však vieme zatiaľ využívať aj na Slovensku, no postupne dôjdu aj k nám.

Veľkou zaujímavosťou zo štatistík Messengeru je to, že priemerná skupina má 10 ľudí a založí sa ich približne 2,5 milióna každý deň. Najobľúbenejšou skupinovou reakciou bol zároveň smajlík 😆 a v súkromnom čete prevládal 😍.

Zdroj: FB Newsroom

Značky: