Zmena môže mať sekundárny efekt – zvýšený počet podvodných žiadostí.

V rámci legislatívnych povinností, ktoré vyplývajú z rámca DMA a vstupujúceho do platnosti 6. marca tohto roku, sa Facebook rozhodol vykonať jednu zo zmien. Konkrétne ide o oddelenie účtov Facebooku a Messengera. Informačné hlásenie sa zobrazí po otvorení okna aplikácie. V našom prípade to bolo 21. februára 2024.

Nové podmienky používania umožňujú rozhodnúť sa medzi používaním Facebooku a Messengera dokopy (tak ako doteraz) alebo použitie Messengera samostatne, oddelene od Facebooku. V prípade, že potvrdíte prvú možnosť, a to použitie s facebookovým účtom, nezmení sa nič na doterajšom fungovaní. To platí pre obe aplikácie. Oddelenie Messengera od Facebooku však zmení niektoré možnosti a použitie aplikácie na četovanie bude výrazne chudobnejšie. Nebude sa dať používať aplikácia pre Windows, iba webové rozhranie. Tiež prídete o niektoré skupinové funkcie.

Samostatné použitie oddelí doterajšie chaty, ktoré nezmiznú, ale zostanú dostupné v aplikácii Facebook. Messenger bez prepojenia s Facebookom, teda pracujúci oddelene, však bude vyžadovať nové rozposlanie pozvánok používateľom, s ktorými chcete cez túto aplikáciu komunikovať. Povedané ešte jednoduchšie, budete musieť začať úplne nové konverzácie aj s ľuďmi, s ktorými ste si doteraz písali.

Zároveň to znamená, že profil na Messengeri nebude obsahovať žiadne údaje z Facebooku. Nebudete mať ani doterajší zoznam priateľov, to sa viaže k vyššie uvedenej potrebe žiadosti o komunikáciu s každým ďalším používateľom od vzniku oddelenia účtu. Zmena nie je trvalá, keď sa rozhodnete vrátiť sa späť k prepojeniu oboch aplikácií, môžete tak urobiť v nastaveniach aplikácie Messenger.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.