Bude sa zatvárať dovnútra.

O prvom skladateľom zariadení od Xiaomi počúvame už pomerne dlho. Podľa nových správ sa môže toto čakanie čoskoro skončiť. Leaker Digital Chat Station tvrdí, že neoficiálne pomenovaný model Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max sa bude dizajnovo podobať modelom Samsung Galaxy Z Fold2 a Huawei Mate X2.

Ide tak pravdepodobne o zariadenie, ktoré bolo k videniu už v januári. Neskôr vo februári sa objavilo na certifikačnom úrade skladateľný telefón s modelovým označením M2011J18C. Podľa Rossa Younga, zakladateľa spoločnosti Display Supply Chain Consultants, to však môže byť iba jeden z troch skladateľných smartfónov od Xiaomi, ktoré majú byť uvedené na trh v tomto roku.

O Mi Mix 4 Pro Max konkrétne uviedol, že China Star (CSOT) bude dodávať panely pre toto zariadenie na úkor Samsungu. Očakáva sa, že zobrazovací panel bude mať po otvorení uhlopriečku 8,03-palca a vysokú obnovovaciu frekvenciu (90 alebo 120 Hz). Sekundárny displej by mal mať rozmery 6,38-palca.

DCS dodal, že Pro Max bude obsahovať veľký senzor fotoaparátu od Sony IMX700y, spolu s 10× periskopickým objektívom. Telefón bude obsahovať aj veľkú batériu s rýchlym nabíjaním a aj prémiovú cenovku.

Samsung je stále v hre o dodávky displejov pre skladateľné smartfóny Xiaomi. V tomto prípade však ide o skladateľné zariadenie s väčším displejom a Ultra Thin Glass – UTG. Nakoniec tretí model by mal mať dizajn vyklopiteľný smerom von.

Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max

Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max, Zdroj: GizChina

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: GizChina/LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Asus ROG Phone 5 a 5 Ultimate: Najvýkonnejšie herné smartfóny oficiálne predstavené

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.