Aplikácia je veľmi intuitívna a zvládne ju každý.

Moje auto mám rád aj keď ma stojí nemalé peniaze. Jedného dňa mi len tak napadlo, či nie je nejaká aplikácia, ktorá by mi pomohla tieto výdavky sledovať. Pozrel som na Google Play a našiel som aplikáciu Drivvo, ktorú som vyskúšal a odvtedy som jej verný už niekoľko rokov.

Celkový prehľad od A po Z

V prvom rade ma zaujímalo, koľko asi miniem peňazí na benzín za mesiac respektíve rok. Zaregistroval som sa a začal aplikáciu používať. V aplikácii si jednoducho pridáte hocijaký záznam s dátumom, časom, stavom tachometra, druhom paliva, ceny za liter a celkovej ceny, či množstva. Ideálne je, že ak využívate rôzne zľavy, tak aplikácia vie prerátať cenu na liter. Dá sa vybrať aj čerpacia stanica a preto jednoducho viete zistiť, kde ste čerpali ak nebolo niečo v poriadku alebo naopak, kde ste boli spokojní.

Takéto možnosti sú aj pri zadávaní servisných úkonov, kde máte tiež množstvo predpripravených možností, prípadne si môžete pridať aj vlastné.

Prehľadná štatistika

Všetky údaje sa dajú zobraziť v prehľadných štatistikách. V nastaveniach odporúčam prepnúť zobrazenie spotreby na litre na 100 km. Aplikácia prerátava celkové náklady aj na deň, či prejdený kilometer. Všetko sa dá zobraziť aj v grafoch.

Celková správa

Aplikácia umožňuje manažovať jednotlivé servisné úkony a podľa nastavenia upozorňovať predom na potrebný servis, napríklad tankovanie, výmenu oleja, sviečok a podobne. V nastaveniach aplikácie je možné nastaviť množstvo užitočných pomôcok, naplánovať tankovanie, vybrať stanicu aj s cenami pohonných hmôt a podobne.

Pokiaľ máte viac áut, tak sa dajú manažovať samostatne, čo je super. Perfektné je aj zálohovanie dát na cloud, čo umožňuje mať svoje údaje poruke aj po výmene telefónu, čo je praktické, lebo telefón väčšinou meníme skôr ako auto. 🙂

Pokiaľ vaše auto využívate na prácu, tak si viete priamo do aplikácie zadať aj príjem. Aplikácia je pre bežného užívateľa použiteľná aj v základnom neplatenom „móde“ a je tu aj verzia PRO, kde si môžete nahrávať aj jednotlivé doklady pri príjme a taktiež využiť detailnejšie exporty.

Každopádne je tu aj množstvo iných aplikácií na správu výdavkov nie len pre auto, ale aj pre správu financií a verím, že každý si nájde tú, ktorá mu vyhovuje. Pre mňa je to Drivvo.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

Titulný obrázok: APKBlog.cc

Prečítajte si aj:

Miro odporúča: FujiFilm X-T3 je skvelý a multifunkčný APS-C fotoaparát („dailydriver“)