Odchádzam z domu von, beriem si peňaženku, telefón, kľúče, nebodaj nejaké dokumenty a zisťujem, že dve ruky niekedy na odnos tohto všetkého nestačia.

V zime, skorú jar, či neskorú jeseň s týmto problém nemám, nakoľko vrecká sú na nohaviciach, na mikine, bunde a všetky tieto veci si viem krásne poschovávať. Problém nastane, keď sa vonku oteplí a počet vreciek sa zredukuje na dve, jedno, či žiadne a všetky tieto veci musím naozaj odnášať v ruke.

V poslednej dobe som tiež zistil, že moja peňaženka sa stala skôr odkladací priestor na všelijaké karty, vernostné karty, doklady, bločky a veci, ktoré nutne nepotrebujem, ale všade ich nosím so sebou. A nakoľko na zaplatenie takmer vždy používam platobné karty, tak v peňaženke väčšinou nenosím ani žiadne peniaze.  Viac vecí v peňaženke znamená samozrejme aj vyššiu hmotnosť, ktorú sa mi nie vždy chce nosiť so sebou. Tento stav som sa rozhodol riešiť a ako všetci v redakcii, aj ja som nadšenec nových technológií, tak som veril, že nájdem nejaké riešenie aj pre mňa. Priznávam sa, že niekedy čakám, kým sa produkt, či služba osvedčí v praxi a potom ju začnem používať konečne aj ja. Preto mi pomerne dlho trvalo aj začať využívať službu na platenie – Google Pay. Táto mi pomohla vyriešiť problém s veľkou peňaženkou a plnými vreckami.

Nepoužívam túto službu dlho, ale veľmi rýchlo som sa s ňou zžil. Najmä teraz v letných dňoch sa viem vydať na prechádzku len s telefónom a kľúčmi od bytu a popritom mám so sebou všetko, čo potrebujem. Stávalo sa mi, že som šiel okolo obchodu a spomenul si, čo som zabudol kúpiť, či som dostal chuť sa najesť, osviežiť sa, ale pre spomínanú váhu som si nezobral so sebou moju extra ťažkú peňaženku. Teraz už tento problém nemám a peňaženku si už väčšinou vôbec neberiem. Problém je ak zistíte, že v danom mieste nemajú terminál na platenie kartou a v tom prípade je stále dobré mať nejaký ten „cash“.

Využívam viaceré služby od viacerých bánk. Vybral som si moderné banky, ktoré sú zadarmo a tiež ponúkajú aj prepojenie s modernými technológiami. Do Google Pay mám momentálne nahraté dve bankové karty a nemám problém medzi nimi prepínať a použiť kartu, ktorú potrebujem v danú chvíľu. Najväčšia výhoda je, že mám všetko pri sebe a nemusím nič hľadať. Platby sú veľmi pohodlné a dokonca sú aj lepšie zabezpečené, nakoľko je vytvorená virtuálna karta a moje údaje sú tak lepšie chránené. Všetko je aj veľmi rýchle a nepotrebujem k tomu ani byť pripojený na internet.

Medzi ďalšie výhody patrí možnosť nahratia vernostných kartičiek a teda tieto tiež nemusím so sebou nosiť. Pomaly každý obchod vám ponúka nejaké tie odmeny za vernosť, či rôzne zľavy a ja ich rád využijem podľa hesla „keď dávajú ber!“ Kartičiek mám pritom mnoho a niektoré používam raz za rok ak vôbec a nosím ich aj tak stále so sebou (však čo ak by som ich náhodou potreboval). Vďaka Google Pay mám teraz všetky kartičky so sebou s kódom a môžem ich používať kedykoľvek. Nahratie všetkých kariet mi zabralo asi 5 minút cez načítanie čiarového kódu. Na vernostné karty Miro odporúčal aj aplikáciu Stocard, ale mne viac vyhovuje mať všetko pokope a neotvárať ďalšiu appku.

Jednoduchý prehľad platieb a možnosť usporiadať si vernostné karty je veľmi ľahké a rýchle

Ďalšou výhodou je, že mám tiež aktuálny prehľad o odchádzajúcich platbách a nemusím sa prihlasovať do jednotlivých aplikácií bánk a všetko je prehľadné a jednoduché s možnosťou prispôsobenia podľa priania.

Možná je aj platba hodinkami, ale takýmito ešte nedisponujem, i keď si viem predstaviť, že to môže byť ešte pohodlnejšie. To je pre mňa asi hudba budúcnosti a nateraz si budem užívať slobodu, len s mojim telefónom TAKMER všetko v jednom. Takmer preto, že by sa ešte hodilo nahrať si do telefónu aj občiansky preukaz, či „vodičák“ a papiere od auta a mať tak už úplne všetko so sebou. Snáď sa čoskoro dočkáme…

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

Prečítajte si aj:

Miro odporúča: Určite sledujte a čítajte náš nový seriál!