Veľa z vás, našich čitateľov a fanúšikov, sa nás pýta na rôzne názory, aké zariadenia používame, aké aplikácie používame a čo z tej alebo onakej oblasti odporúčame. Samozrejme, z 99% sa to týka našej práce a osobných skúseností s XY zariadeniami, ktoré nám fyzicky prejdú rukami.

A tak sme sa v jeden pekný pondelok na porade dohodli (pondelky predsa nie sú zlé), že pre vás pripravíme nový seriál, ktorý nájdete na našom webe každú stredu popoludní. Priznám sa, bol to môj návrh a teším sa, že prešiel :). Názov nového seriálu je jasný. Dnes to je „Miro odporúča“, nabudúce to bude „Roman odporúča“ atď. Tento seriál sa týka celej redakcie a každý jeden z nás, vrátane Xénie, vám raz do týždňa odporučí nejaký produkt, aplikáciu, zariadenie alebo čokoľvek iné, čo ho zaujalo, prekvapilo a čo rád v každodennom živote používa. Verím, že sa vám náš nový seriál bude páčiť a určite od vás čakáme aj spätnú väzbu, ktorá je pre nás veľmi dôležitá.

Tak teda poďme na to: Dnes vám Miro odporúča aplikáciu, ktorá mu ušetrila miesto v peňaženke a zjednodušila používanie vernostných kariet. Volá sa Stocard a je bezplatne dostupná pre AndroidiOS zariadenia. Túto aplikáciu poznám a používam veľmi dlho, ale vždy som popri nej nosil vernostné karty aj v peňaženke. Prečo? Pre istotu! Nedávno som sa rozhodol, že všetky karty z peňaženky odstránim, čím som podstatne zredukoval jej objem a spoľahnem sa iba na túto aplikáciu, ktorá karty zdigitalizovala. Presvedčilo ma aj to, že nedávno tam pribudla možnosť pridania Shell ClubSmart karty. Oplatilo sa, všetko funguje ako má.

Aplikácia je pekne a funkčne spracovaná, pričom ponúka rôzne funkcie, ktoré potešia. Pridávanie vernostných kariet je jednoduché, stačí oskenovať čiarový kód z karty alebo opísať jej číslo manuálne. Stocard podporuje množstvo vernostných kariet, ktoré sú dostupné na Slovensku, ale aj v zahraničí. Nechýba ani podpora pre špecifické karty leteckých spoločností, hotelov a pod. Ak tu nenájdete tú svoju, môžete si ju vytvoriť. Ku každej karte môžete pridať aj jej alebo akúkoľvek inú fotografiu, prípadne textovú poznámku. Ak povolíte aplikácii pracovať s vašou polohou (GPS), tak vás v blízkosti obchodu, ktorého kartu máte pridanú, upozorní, aby ste ju použili.

Výbornou funkciou sú aj ponuky, teda zoskupenie dostupných akciových a iných letákov od spoločností/obchodov, ktorých karty využívate. Môžu to byť aj zahraničné obchody a karty. Osobne tam mám Slovensko a Rakúsko. Ešte dodám, že ak chcete mať svoje vernostné karty zabezpečené, tak aplikácia ponúka samostatné uzamknutie kódom alebo biometrickými snímačmi (TouchID, FaceID a pod.).Výhodou je aj to, že sa do aplikácie môžete zaregistrovať a pod vašim kontom budú synchronizované všetky karty naprieč rôznymi zariadeniami. Nemusíte tak pridávať karty opätovne a aplikáciu pod jedným kontom môže používať celá rodina. To je fajn, nie?

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte tu.

Prečítajte si aj:

Najužitočnejšia aplikácia pre iOS: Documents vám nesmie chýbať!

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE