CEO spoločnosti, Satya Nadella, adresoval plány na nasledujúci fiškálny rok.

Satya Nadella je pri pohľade na blízku budúcnosť Microsoftu optimistický. Otvorene však priznáva, že spoločnosť čakajú v nasledujúcich mesiacoch ťažké rozhodnutia. „Našou úlohou je umožniť každému človeku a organizácii na tejto planéte, aby dosiahli viac,píše vo svojom liste zamestnancom. Nadella tvrdí, že táto úloha je náročná, avšak „DNA Microsoftu spočíva práve v tom, že dokážeme adresovať potreby jednotlivcov aj firiem„.

CEO taktiež zdôrazňuje už dávnejšie prezentované smerovanie spoločnosti. Microsoft sa primárne zameriava na mobilné technológie, pričom budúcnosť vidí v cloude. Nadella chce sprístupniť čo najviac služieb pre čo najširšie portfólio zariadení. Taktiež chce byť lídrom cloud computingu. „Budeme musieť inovovať v nových oblastiach a spraviť náročné rozhodnutia, ktoré nie sú v súlade s našimi plánmi,“ upozorňuje na neľahkú úlohu.

Nadella na záver listu komentuje príchod operačného systému Windows 10. Je nadšený a pozitívne naladený: „Túžime po tom, aby sme zmenili zmýšľanie ľudí, že potrebujú Windows do roviny, že chcú Windows a (následne) že milujú Windows.

Kompletné znenie listu priniesol portál GeekWire.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit