FarmVille kedysi hral skoro každý:-)

Prebiehajúci súdny spor medzi Microsoftom a americkou Federálnou obchodnou komisiou o kúpu herného vydavateľstva Activision Blizzard odhalil zaujímavý detail z nedávnej minulosti. Vyšlo najavo, že Microsoft mal pred niekoľkými rokmi vážne plány na kúpu iného vydavateľa, konkrétne Zyngy, informuje portál Ign.com.

Zynga je dnes už takmer zabudnutá firma, ale pred zhruba 10 či 15 rokmi šlo o zvučné meno, ktoré si získala hlavne ako producent jednoduchých hier, bežiacich vtedy na relatívne novej platforme Facebook. Vyrobila napríklad hru FarmVille, ktorá sa v roku 2009 stala na tejto sociálnej sieti veľkým hitom a za šesť týždňov od vydania mala milión denných používateľov.

V dokumentoch, ktoré boli zverejnené v súvislosti so súdnym sporom, je zachytené, že podľa šéfa divízie Xbox Phila Spencera Microsoft strávil dosť veľa času, aby Zyngu kúpil a zaistil si tak významného hráča na poli mobillných hier. K transakcii napokon ale nedošlo a Zynga sa dostala do područia iného herného giganta, Take-Two, ktorý za ňu zaplatil 12,7 miliardy dolárov.

V súčasnosti chce Microsoft získať už menované vydavateľstvo Activision Blizzard za 69 miliárd dolárov, čím by sa stal ešte významnejším hráčom na poli klasických počítačových a konzolových hier. Tento zámer ale zatiaľ neschválili regulačné orgány viacerých krajín a svetových zoskupení, zamietli ho napríklad úrady vo Veľkej Británii.

O záujme Microsoftu viac sa angažovať v mobilnom hernom biznise svedčí aj jeho zámer na vytvorenie vlastného herného obchodu.

Zdroj: Ign.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.