Antivírus bude pridanou hodnotou pre používateľov kancelárskeho balíka Office.

Po správnosti teda Microsoft 365, keďže pôvodný Office sa premenoval v nadväznosti na rozširovanie služieb. Podstatné na tom ale je, že dostávate antivírus zadarmo, resp. ako súčasť predplatného. Teda nestačí vám používať Office 2019 vo forme jednorazovej kúpy trvalej licencie. Potrebujete mať predplatné. Firemní a domáci používatelia tak majú možnosť používať Defender bez ďalších poplatkov.

O jeho príprave pre tento systém sme informovali skôr, teraz je dostupná finálna verzia pre Android iOS. Z princípu návrhu systému Android využijete jeho plnú funkcionalitu, teda ochranu proti vírusom. Na jablčnom systéme to bude antiphisnigový modul, keďže na tomto systéme nefunguje žiadny antivírus tretej strany. Nemá totiž prístup do systémových častí tak, aby mohol naplno chrániť všetky súčasti.

Ako prvé je potrebné prihlásiť antivírus do vášho účtu v predplatnom Office 365. Ak už používate účet s týmito aplikáciami na telefóne, zobrazí sa na hlavnej obrazovke, stačí ho vybrať. Následne sa zobrazí sprievodca v slovenčine alebo inom podporovanom jazyku podľa jazyka vášho systému a prevedie vás nastaveniami.

Defender je mimochodom veľmi dobre hodnotený prehliadač a umiestňuje sa v TOP5 či TOP10 testov antivírusových systémov. Získate spoľahlivú ochranu. Na rozdiel ale od ESET Mobile Security či iných antivírusov nemá tak široký záber ochrany a doplnkových funkcií.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.