Vítaná funkcia pre zvýšenie produktivity.

Úprava PDF súborov bude s prehliadačom Edge jednoduchšia. Portál TechRadar informoval, že v kanáli Edge Canary sa testuje funkcia, ktorá umožní pridávať text do dokumentu, bez použitia aplikácie tretej strany. Správy o tejto funkcii sa začali objavovať v polovici júla. Očakávame, že funkcia bude uvedená s verziou Edge 94 v septembri.

Ak budete chcieť vykonať úpravy existujúceho textu v dokumente, na tento účel bude stále potrebné použiť napríklad Adobe Acrobat Reader. V prípade online formulárov alebo dotazníkov funkcia Pridať text umožní vyplniť požadované polia a odoslať dokument výhradne v rámci prehliadačov.

Novinka nielenže ušetrí čas, ale pomôže ušetriť aj peniaze, keďže na úpravy nebude potrebné používať platený program.

Pridávanie textu v prehliadači Microsoft Edge 94 (Canary) sa zdá byť veľmi jednoduché. Stačí otvoriť PDF dokument v prehliadači a po zobrazení na obrazovke kliknúť na možnosť „Pridať text„.

Pravým tlačidlom myši je možné kliknúť kdekoľvek v dokumente a jednoducho začať písať a vykonať ďalšie jednoduché úpravy veľkosti a farby písma. Na niektoré funkcie úpravy textu však stále čakáme.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.