Prehliadaču sa celkom darí, to však nie je nič výnimočné.

O úspechu prekonania hranice 600 miliónov používateľov sa pochválil Microsoft priamo na svojej stránke, kde hľadá riaditeľa vývoja pre túto aplikáciu.

Prehliadač je postavený na jadre Chromium, čí sa z neho stáva ďalšia konkurencia pre iné prehliadače na rovnakom jadre. Firme pomohlo aj to, že tento prehliadač používateľom nanútil a distribuuje ho ako aktualizáciu pre Windows 10.

Na to by principiálne nebolo nič zlé. Ak majú mať používatelia systému vo Windows 10 starý Edge vypustený ako súčasť systému a primárny prehliadač, je lepšie aby mali Edge s jadrom Chromium. Dostanú ďalšie možnosti, rozšírenia ako aj povedzme známejšie dizajnové prostredie.

Prehliadač zaujal už vo svojich začiatkoch svojou rýchlosťou a ak používate napríklad Chrome od Googlu, prechod na Edge od Microsoftu odporúčame. Najnovšie už podporuje aj synchronizáciu niektorých údajov, podobne ako Chrome či iné prehliadače.

V plnej verzii prehliadača sa objavia funkcie ako uspatie nepoužívaných kariet na redukciu využitia RAM a CPU. Tiež aj lepšie prehliadanie PDF dokumentov a od verzie 88 možnosť zobraziť jednu ale dve strany vedľa seba a tiež napríklad aj zobrazenie vertikálnych listov. Také niečo používa aj prehliadač Vivaldi už dávnejšie a Edge priniesol túto možnosť v lete do hrubej testovacej verzie s označením Cannary.

Testovacie verzie prehliadača Edge si môžete stiahnuť na tejto stránke. Finálnu verziu nájdete tu.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Užitočné rozšírenia pre internetové prehliadače Google Chrome a Microsoft Edge

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.