Microsoft pokračuje vo vylepšovaní funkcií svojho prehliadača.

V najnovšej verzii prehliadača Edge Canary (verzia 93.0.959.0 alebo vyššia) Microsoft vylepšil funkciu Spiace karty. Teraz dokáže zobraziť, koľko prostriedkov karta ušetrí, keď je v režime spánku. Prehliadač sa dá stiahnuť priamo zo stránok Microsoft Edge Canary Channel.

Treba ale zobrať do úvahy, že ide o testovaciu verziu a môže byť menej stabilná ako štandardná verzia prehliadača Edge, ktorá sa vám aktualizuje cez Windows Update. Na novinku funkcionality spiacich kariet upozornil web WinAero.

Na zistenie, ako efektívne spiace karty fungujú, prejdite kurzorom na spiacu kartu. Microsoft Edge zobrazí náhľad karty, indikátor spiacej karty a hodnotu efektivity. V súčasnej podobe prehliadač Microsoft Edge neuvádza, koľko systémových zdrojov uspaté karty ušetrili.

Ako funkciu aktivovať?

V predvolenom nastavení používa prehliadač Microsoft Edge dvojhodinový časový limit pre spiace karty. Táto hodnota sa dá zmeniť. Ak teda chcete vidieť, novú funkciu a nechcete čakať dve hodiny, zmeňte nastavenia napríklad na 5 minút.

Potom je treba nové vylepšenie aktivovať, ešte stále je vo výbave s príznakom experimentálne. Do riadka adresy napíšte:

edge://flags/#tab-hover-cards

Nájdite položku Tab Hover Cards a zmeňte hodnotu na Enabled.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Čo sú spiace karty v Microsoft Edge?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.