Aplikácia Prepojenie s telefónom získava globálnu podporu aj pre iPhony.

Vo svete Android telefónov je ich prepojenie so systémom Windows dostupné niekoľko rokov, pričom jednu z najlepších integrácií majú telefóny Samsung Galaxy. Pokým majitelia zariadení so systémom Android si na túto možnosť prepojenia už zvykli, tak používatelia iPhonov sa dočkali až teraz. O dostupnosti prepojenia iOS zariadení so systémom Windows oficiálne informoval Microsoft na svojom blogu.

Nakoľko ide o prvé globálne spustenie prepojenie medzi systémami Windows a iOS, tak majitelia iPhonov sa musia oproti používateľom Android zariadení pripraviť na niekoľko obmedzení. Hoci prvé informácie o dostupnosti aplikácie Prepojenie s telefónom pre iOS boli oznámené už vo februári, tak tá sa aktuálne zavádza až na 85 trhoch, pričom je dostupná v 39 jazykoch.

Prepojenie s telefónom už aj pre iOS

Aplikácia Prepojenie s telefónom pre iOS by mala podľa slov spoločnosti Microsoft v systéme Windows 11 poskytovať základnú podporu pre hovory, správy a prístup ku kontaktom. Okrem toho sa v počítači sprístupnil aj prístup k fotografiám z iPhonu vďaka integrácii služby iCloud so službou Microsoft Photos. To znamená, že fotografie z iPhonu bude možné prezerať v aplikácii Fotografie v systéme Windows 11.

Aj napriek tomu, že Microsoft už o globálnej dostupnosti aplikácie informoval, je možné, že na niektoré trhy dorazí až o niekoľko týždňov. 

Windows Phone Link Zdroj: Microsoft
Windows Phone Link

Aplikácia Prepojenie s telefónom je kompatibilná iba s iPhonmi so systémom iOS 14 alebo vyšším. Pri pohľade z “opačnej strany” je však táto dostupnosť limitovaná iba na systém Windows 11. Okrem toho by mali mať obidve zariadenia aktivované Bluetooth pripojenie.

Nakoľko Microsoft pristupuje k prepojeniu systému Windows a iOS konzervatívne, tak je potrebné sa pripraviť na niekoľko obmedzení, ktoré sú však dané aj systémom iOS. Viac o fungovaní aplikácie Prepojenie s telefónom (Phone Link to iOS) sa dočítate na blogu spoločnosti Microsoft.

Ako začať používať aplikáciu na počítačoch s Windows 11

Ako sme spomínali vyššie, podpora pre iOS bude v aplikácii Prepojenie s telefónom dostupná v priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov. Ak ju však chcete začať používať aj so svojim iPhonom alebo skontrolovať, či je povolená, jednoducho začnite v poli vyhľadávania na paneli úloh systému Windows hľadať položku Prepojenie s telefónom. Nastavením vás prevedie sprievodca inštaláciou.

Zdroj: Windowsblog

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.