Microsoft Launcher patrí medzi najlepšie launchere dostupné pre operačný systém Android.

Microsoft Launcher upraví Android tak, aby mal jednoduché a praktické rozhranie. Na prvý pohľad sa nemusí výrazne odlišovať od čistého Androidu alebo niektorej z nadstavieb, ktorú inštalujú výrobcovia. Po chvíľkovom používaní sa však mnohým používateľom zapáči.

Aplikácia prináša rôzne skvelé widgety, funkcie či gestá. Jedným z najpraktickejších gest je potiahnutie prstu nadol zo stredu obrazovky, ktoré podobne ako v iOS vyvolá možnosť vyhľadávania naprieč systémom. Spomedzi widgetov sú najlepšie nedávne aktivity či často používané aplikácie a kontakty.

Čo sa týka novej integrácie Cortany, tak funguje rovnako ako samostatná aplikácia Cortany pre Android. Pomocou hlasových povelov môžete uskutočniť hovor, naplánovať stretnutie či desiatky ďalších aktivít.

Microsoft Launcher používame aj my v redakcii. Oceňujeme najmä jeho jednoduchosť, prehľadnosť a množstvo užitočných funkcionalít. Cortana je podobne ako aj na počítačoch dostupná iba pre niektoré jazyky. Ak teda používate smartfón v slovenčine, tak Cortanu v ňom nenájdete.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Microsoft Launcher je prekvapujúco praktická domovská obrazovka pre Android