Stiahnuť si ju môžete pomocou funkcie Windows Update.

Veľká októbrová aktualizácia pre Windows 10 sa pôvodne dostala na trh pred viac ako dvoma mesiacmi. Obsahovala však chybu, ktorá niektorým používateľom zmazala priečinok s dokumentami. Microsoft kvôli tomu distribúciu tejto aktualizácie pozastavil a chybu opravil. Medzičasom sa však objavili aj ďalšie nedostatky a tak októbrovú aktualizáciu opätovne sprístupňuje až v týchto dňoch.

Veľká aktualizácia je dostupná na stiahnutie už aj pomocou funkcie Windows Update, ktorú podľa Microsoftu využívajú iba „technicky zdatní“ používatelia. Pokiaľ si ju chcete stiahnuť, kliknite na ikonu s notifikáciami v pravom spodnom rohu – Všetky nastavenia – Aktualizácia a zabezpečenie – Vyhľadať aktualizácie. Následne by sa mala zobraziť informácia, že systém sťahuje aktualizáciu na verziu 1809, čo je označenie októbrovej aktualizácie.

A pokiaľ bežne kontrolujete dostupnosť nových verzií pomocou funkcie Windows Update, mali by ste vedieť, že pomocou tejto funkcie si môžete do počítača stiahnuť aj nie úplne finálne verzie systému Windows 10.

Zdroj: arstechnica

Prečítajte si aj:

Windows 10: Microsoft priznal, že nestabilné aktulizácie testujú aj bežní používatelia systému. Mnohí o tom nevedia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit