Väčšina aplikácií vyžaduje predplatné balíka Office 365.

Microsoft začal počnúc včerajškom (24.1.2019) ponúkať balík Office prostredníctvom oficiálneho App Storu pre Mac. Softvérový gigant pôvodne sľuboval dostupnosť balíka kancelárskych aplikáciií pre používateľov stolových a prenosných počítačov od Apple ešte koncom minulého roka a s miernym oneskorením sú v rámci App Storu naozaj realitou. Súčasťou balíka Office pre Mac sú populárne aplikácie ako Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote či OneDrive. Pre používanie Wordu, Excelu, PowerPointu a Outlooku budete potrebovať predplatné služieb Office 365.

Ide o tie isté verzie aplikácií, ktoré boli doteraz dostupné cez oficiálny web Microsoftu, no odteraz je možné prakticky si ich stiahnuť, či už v jednom balíku, alebo samostatne cez obchod, ktorý používatelia Macov využívajú na sťahovanie akýchkoľvek iných obľúbených aplikácií. Najväčšou výhodou je, že sa takto môžu aplikácie automaticky aktualizovať cez App Store, namiesto potreby updatu cez samostatný nástroj Microsoft AutoUpdate, ktorý sa zvykne používať pre aktualizácie Office pre Mac.

Na novinku pozitívne reagovali aj oficiálni predstavitelia Apple: „Sme nadšení, že môžeme privítať Microsoft Office 365 v inovovanom App Store pre Mac v rámci macOS Mojave„, reaguje Phil Schiller, viceprezident pre marketing v Apple a zároveň dopĺňa: „Od začiatku Microsoft a Apple spolupracujú na tom, aby používateľom Macov mohli poskytnúť tie najlepšie kancelárske aplikácie pre zvyšovanie ich produktivity. Teraz, s Office 365 v Mac App Store, je získanie najnovšej verzie balíka Office pre Mac, iPhone a iPad jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.“

Microsoft aktuálne ponúka bezplatnú skúšobnú verziu balíka služieb Office 365 na 1 mesiac. Po mesiaci sa môžete rozhodnúť, či si zakúpite mesačné predplatné Office 365 Personal za cenu 7€ na mesiac, alebo dáte prednosť ročnému predplatnému za cenu 69€. Pokiaľ potrebujete kancelársky balík Office pre viac ako 1 používateľa, cenovo najvýhodnejšie vyjde balík Office 365 Home, ktorý zahŕňa prémiové aplikácie balíka Office pre PC alebo Mac až pre 6 používateľov. Stojí 10€ na mesiac, respektíve 99€ na rok.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Microsoft Office pre macOS už ponúka tmavý režim pre všetkých