Uvedenie aplikácie od Microsoftu je naplánované na tento mesiac.

Aj keď Outlook zápasí s malými problémami, táto aplikácia patrí medzi najobľúbenejších mailových klientov pre iOS a Android. Microsoft však teraz pracuje na novej odľahčenej verzii pre Android, ktorá bude označená ako Outlook Lite.

Podľa portálu The Verge by mala nová verzia aplikácie Outlook do systému Android priniesť všetky hlavné prvky klasického Outlooku, ktoré budú zabalené do menšej aplikácie. Tá by mala byť zároveň lepšie optimalizovaná pre Android zariadenia nižšej triedy. Vysoký výkon by mal byť dosahovaný aj v akejkoľvek sieti.

Outlook mobileZdroj: TheVerge

Microsoft prezradil, že aplikácia by mala byť dostupná už tento mesiac, pričom portál The Verge informuje, že Lite verzia Outlooku je už dostupná v niektorých krajinách, čiže Microsoft sa teraz pripravuje na jej širšie sprístupnenie.

Keďže ide o Lite aplikáciu, jej používatelia sa budú musieť na niektoré obmedzenia, čo umožní pridávať iba účty Outlook, Hotmail, Live a MSN a nebudú podporované pracovné ani školské účty.

Trend Lite aplikácií ešte v roku 2015 započala spoločnosť Facebook (Meta), ktorá uviedla odľahčenú verziu Facebook Lite, ktorá mala veľkosť len 1 MB. Táto verzia aplikácie bola zameraná na rozvojové trhy, pričom zakrátko tento trend nasledoval aj Google so sadou aplikácií a systémom Android Go.

Microsoft okrem toho testuje aj nový Outlook pre Windows

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.