Táto požiadavka irituje niektorých používateľov.

Nová verzia emailového klienta Outlook, ktorá je od konca septembra 2023 dostupná pre širokú verejnosť, vyvoláva zmiešané reakcie. Niektorí používatelia kritizujú dizajn a funkcionalitu nového Outlooku, ostatným používateľom tieto zmeny vyhovujú. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny patríte, nový Outlook možno označiť za kontroverzný.

Rovnako sa dá nazvať aj podmienka, na ktorú v týchto dňoch upozornil používateľ na diskusnom fóre Redditnový Outlook vyžaduje na svoje fungovaniu prehliadač Edge. Keď ho odinštalujete z počítača, emailový klient sa nespustí.

Časť používateľov si myslí, že Microsoft vyžaduje svoj prehliadač k používaniu Outlooku len kvôli tomu, aby zvýšil počet aktívnych používateľov a zlepšil si tak podiel na trhu.

Skutočným dôvodom však môže byť fakt, že nový Outlook už nie je tradičná aplikácia, ktorá funguje úplne samostatne. Je to webová aplikácia a preto potrebuje na svoje fungovanie komponent Microsoft Edge WebView2, ktorý je súčasťou prehliadača Edge. Keď ho odinštalujete, odstráni sa aj komponent, ktorý je pre nový Outlook nevyhnutný.

Samozrejme, otázne je, či by Outlook nevedel fungovať aj za pomoci iného prehliadača, ktorý má používateľ nainštalovaný v počítači. Microsoft sa k tejto situácii zatiaľ oficiálne nevyjadril.

Na druhej strane, ak berieme do úvahy fakt, že prehliadač Edge si z počítača neodinštalujete tak jednoducho ako ostatné programy, je málo pravdepodobné, že by ste sa dostali do situácie, že vám nový Outlook nebude fungovať. Technicky zdatnejších používateľov však môže táto podmienka iritovať.

Zdroj: reddit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit