Umelá inteligencia sa bude vzdelávať.

Microsoft postavil obrovský superpočítač. Jeho základom je 285-tisíc procesorových jadier a 10-tisíc grafických čipov. Superpočítač je zameraný na zdokonaľovanie umelej inteligencie, AI, v rámci projektu OpenAI, ktorého cieľom je zabezpečiť, že táto technológia bude ľudstvu pomáhať namiesto toho, aby ho zničila.

Microsoft oznámil nový superpočítač na svojej vývojárskej konferencii Build a vyjadril sa, že pre umelú inteligenciu je dobré, že sa môže vzdelávať analyzovaním miliárd strán verejne dostupného textu. V rámci strojového učenia by tak mala AI lepšie pochopiť jazyk, gramatiku, získať znalosti  a naučiť sa kontextovo premýšľať.

Microsoft predpokladá, že umelá inteligencia bude môcť vďaka týmto schopnostiam a vedomostiam efektívne sumarizovať dlhé texty, moderovať obsah v diskusiách či rýchlo hľadať relevantné informácie v tisíckach právnických dokumentov. Eventuálne by sa mala naučiť aj programovať.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

Umelá inteligencia miluje závislosť a urobí všetko preto, aby vás do nej dostala

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit