Spoločnosť Microsoft predstavila nový Surface Pro 7 s dlho očakávaným USB-C vstupom.

Microsoft konečne pristúpil na prechod k USB-C, konkrétne v prípade nového Surface Pro 7. Novinka dostala zároveň vylepšený procesor najnovšej generácie od spoločnosti Intel. Na novinku upozornil portál The Verge.

Surface Pro si zachováva 12,3-palcový displej, pričom klávesnica a pero zostávajú aj naďalej voliteľným príslušenstvom a nie sú súčasťou základného balenia. Cena modelu Surface Pro 7 bola stanovená minimálne na 749 dolárov a začne sa predávať už 22. októbra. Záujemcovia budú mať na výber čiernu a striebornú farbu, Microsoft však pridáva aj ďalšie farebné prevedenia.

USB-C vstup nahrádza Mini DisplayPort, ktorý bol používaný na predchádzajúcich modeloch. Použité USB-C nie je však typu Thunderbolt 3, čo neumožní dodatočné pripojenie externej grafickej karty. Surface Pro 7 poháňajú procesory Intel 10. generácie s možnou konfiguráciou dvojjadrových i3 alebo štvorjadrových i5 a i7 procesorov. 

Základný model začína so 128 GB úložného priestoru a 4 GB pamäťou RAM. Surface Pro 7 je však prispôsobiteľný tak, aby bol schopný dosiahnuť veľkosť až 1 TB a 16 GB pamäte RAM.

Zdroj fotografií: YouTube

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Microsoft prináša podporu Google Asistenta pre Xbox One