Rodičia budú mať po novom u detí možnosť kontrolovať používanie zariadení s operačným systémom Android, ale aj na Windows počítačoch a herných konzolách Xbox One.

Súčasné rodičovské kontroly nie sú dostatočné, a preto spoločnosť Microsoft prichádza s vylepšenou aplikáciou Microsoft Launcher. Spoločnosť chce tak poskytnúť rodičom väčšiu mieru informácií o tom, ako ich deti využívajú smartfóny, počítače a herné konzoly. O novinke informoval portál AndroidPolice.

Microsoft vylepšil rodičovský ovládací panel, aby umožnil pridelenie časových limitov pre jednotlivé aplikácie. Limit bude rozpoznávaný na všetkých Microsoft zariadeniach, ktoré sú k účtu dieťaťa prihlásené. Môže tak ísť o smartfón s Androidom, počítač s Windows 10 či konzolu Xbox One.

Pred použitím je nutné vytvoriť skupinu, ktorá zahrnie aj vaše deti s ich príslušnými Microsoft účtami. Na ich zariadeniach je tiež potrebné prihlásenie pomocou totožného účtu a mať aplikáciu Microsoft Launcher. Následne stačí prejsť na adresu family.microsoft.com a nastaviť limity na jednotlivé aplikácie.

Zdroj fotografií: AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Windows 10 umožní volať cez váš smartfón