Kódové označenie je Project Scarlett.

Microsoft uvedie svoju ďalšiu hernú konzolu do predaja koncom roka 2020. Jej oficiálny názov nepoznáme, používa sa iba kódové označenie Project Scarlett.

Nový Xbox ponúkne hranie v rozlíšení až 8K, počet snímok za sekundu do 120 fps a tiež podporu technológií, ako je ray tracing či variabilná obnovovacia frekvencia. Základnom novej konzoly bude upravený procesor, ktorý je založený na architektúre AMD Zen 2.

Microsoft tvrdí, že Scarlett ponúkne až 4× viac výkonu ako Xbox One X. Nová konzola bude vybavená aj rýchlou operačnou pamäťou typu GDDR6 a SSD úložiskom. Microsoft tvrdí, že úložisko využije aj ako virtuálnu pamäť RAM a že jeho konzola ďalšej generácie výrazne zníži alebo odstráni časti, kedy musíte počkať na načítanie ďalších dát. Načítavanie dát by totiž malo byť až 40× rýchlejšie v porovnaní s konzolou Xbox One.

Cenu ani konkrétny dátum vydania zatiaľ nepoznáme. Je však zrejmé, že nový Xbox bude útočiť najmä na budúcoročnú vianočnú sezónu. A Microsoft uvedie s novou konzolou aj ďalšie pokračovanie kultovej značky Halo – hru Halo Infinite.

Pozrite si video, v ktorom dizajnéri Xboxu prezrádzajú prvé detaily o ďalšej generácií konzoly

Zdroj: Xbox.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Recenzia Xbox One X: Aká je najvýkonnejšia konzola na trhu?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit