Microsoft ponúkne svoj obchod s aplikáciami v rámci webového rozhrania.

Spoločnosť Microsoft sa už dlho pohrávala s myšlienkou vlastného obchodu s aplikáciami pre smartfóny. Má ísť o alternatívu pre Obchod Play v Androidoch a App Store v iPhonoch, pričom táto myšlienka sa stáva čoraz viac reálnou. Spoločnosť totiž potvrdila, že takýto obchod skutočne príde ešte tento rok a stať sa tak má v júli. Microsoft sa tak môže stať veľkým konkurentom pre už zaužívané obchody s aplikáciami. Má to však háčik.

Nový obchod s aplikáciami nemá byť v rámci aplikácie. Používatelia si teda budú môcť nainštalovať aplikácie z webového rozhrania, ktoré Microsoft sprístupní už čoskoro. Najskôr má spoločnosť v rámci obchodu ponúkať svoje vlastné aplikácie, no neskôr sa dostaneme aj k známym titulom.

Microsoft ho sprístupní už v júli

Všetkým je určite jasné, že zo začiatku pôjde o obchod s obmedzenými funkciami. Najskôr sa totiž musia vychytať rôzne chyby, ktoré by počas prevádzky mohli nastať. Zrejme preto sa Microsoft rozhodol najskôr ponúkať svoje vlastné aplikácie a až neskôr vsadiť na aplikácie iných vývojárov. Už teraz však spoločnosť potvrdila, že medzi prvé aplikácie iných vývojárov sa zaradí napríklad Candy Crush či Minecraft.

Výhodou webového obchodu s aplikáciami bude to, že bude dostupný naprieč všetkými zariadeniami, vo všetkých krajinách, za akýchkoľvek okolností, nezávisle od zásad uzavretých ekosystémových obchodov. Túto informáciu uviedla Sarah Bond, prezidentka Xboxu v Microsofte.

Zatiaľ nie je známe, či sa používatelia budú môcť dostať k aplikáciám prostredníctvom ich stiahnutia, streamovania alebo oboma možnosťami. Bližšie informácie sa pravdepodobne dozvieme už čoskoro, keďže júl je už za rohom. Microsoft si však nemohol vybrať lepšie načasovanie, keďže mu určite pomôže aj nová otvorenosť systému iOS. Aplikácie teda budú dostupné aj v iPhonoch a majitelia týchto telefónov tak budú mať k dispozícii skvelú dôveryhodnú alternatívu k App Store.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.