Aktuálny zoznam sa už nebude rozširovať.

Microsoft dávnejšie oznámil, že všetky Lumie s operačným systémom Windows Phone 8 umožnia prechod na Windows 10.

To však bolo pred 1,5 rokom a hoci výrobca operačného systému počas tejto doby viackrát toto rozhodnutie potvrdil, nakoniec zistil, že to nebude technicky možné. Problémom môže byť nedostatok výkonu alebo menšia operačná pamäť vybraných modelov, každopádne, aktuálny zoznam kompatibilných telefónov je finálny. Očakávali sme, že sa časom objaví druhá vlna aktualizácií pre zvyšné modely, Microsoft to však poprel.

Je to škoda a viac ako absencia aktualizácie pre vybrané modely zamrzí nedôkladná komunikácia zo strany Microsoftu, ktorý opäť musí porušiť sľub. Neopakuje sa síce fiasko, ktoré sprevádzalo vydanie operačného systému Windows Phone 8 (modely s WP7 dostali iba aktualizáciu na verziu 7.8), avšak aj v súvislosti s vyhláseniami v minulosti nedopadlo uvedenie systému Windows 10 Mobile optimálne.

Zoznam telefónov, ktoré je možné aktualizovať na Windows 10

Zoznam telefónov, ktoré je možné aktualizovať na Windows 10

Pokiaľ teda máte niektorý z kompatibilných smartfónov, stiahnite si aplikáciu Upgrade Advisor a overte dostupnosť inovácie pre vaše zariadenie. Všetky potrebné informácie nájdete na webe Microsoftu.

Microsoft konečne vydal Windows 10 Mobile pre staršie smartfóny. Stiahnite si špeciálnu aplikáciu

V prípade záujmu si môžete prečítať aj naše dojmy z používania systému Windows 10 Mobile.

Windows 10 v mobile: Aký je?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit