A je celkom originálny.

Microsoft vo svete smartfónov veľa vody nikdy nenamútil. Či išlo o telefóny Lumia, veľkú dieru do sveta nespravili ani zariadenia Surface Duo. Preto pomerne zaujímavo vyznieva správa o príprave flip telefónu, ktorý by mal byť vybavený originálnym 360-stupňovým pántom. V tomto segmente si síce najväčší podiel uchmatol Samsung, avšak ani Motorola so sériou Razr nijako výrazne nezaostáva. Nezabudnime dokonca ani na Oppo, ktoré iba prednedávnom predstavilo veľmi zaujímavé véčko Find N3 Flip. Je tak vidieť, že skladacie zariadenia sa tešia veľkej popularite, pričom práve skladacie véčka sú z nich tie populárnejšie.

Microsoft má však za sebou niekoľko neúspešných vstupov na trh so smartfónmi, ale zdá sa, že spoločnosť celú situáciu prehodnotila a chce prísť so zariadením, ktoré síce bude skladacie, ale tentokrát v štýle Galaxy Z Flip5. Povedzme si narovinu. Prvá generácia Microsoft Surface Duo, vydaná v roku 2020, sklamala asi na plnej čiare. Hoci išlo o “skladacie” zariadenie, tak riešenie dvoch samostatných displejov so zvláštnym predelom medzi nimi, vyvolávalo viac otázok, ako by bolo na novinku od Microsoftu vôbec únosné. Ani zďaleka tak nešlo o inovácie, ktoré každoročne prináša séria Galaxy Z Fold.

Konštrukčné zmeny síce nepriniesla ani druhá generácia, avšak Surface Duo bolo možné preložiť oboma smermi, čo z neho robilo jedinečné zariadenie. Aj preto sa zdá, že snahy spoločnosti Microsoft vyvinúť zariadenie sklopné do oboch strán v štýle Galaxy Z Flip, sú založené na logickom základe.

Okrem samotného tvrdenia sa však na internete objavili aj nákresy, ktoré o odvážnych plánoch spoločnosti Microsoft prezrádzajú ešte viac. Najvýraznejším prvkom je spomínaný 360-stupňový pánt, ktorý bude pravdepodobne sofistikovanejšou verziou pántu zo Surface Duo. Súčasťou mechanizmu sú prvky, ktoré sa pohybujú dopredu, aby podopierali flexibilný displej, keď je telefón otvorený, a ustupujú, keď je zatvorený, aby sa znížil tlak na displej.

Hoci nákresy sú jedna vec, tak treba podotknúť, že rozhodne nejde o jednoduchú záležitosť. Snáď Microsoft tentokrát vie, čo robí. Nie je však vylúčené, že spoločnosť s vývojom tohto odvážneho zariadenia nie je ešte hotová, a jeho dizajn sa bude časom meniť.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.