Konkurent modelu Galaxy Z Flip5 bude v predaji čoskoro.

Spoločnosť Oppo je v segmente skladacích telefónov veľmi aktívna. Už po 6 mesiacoch totiž predstavila nástupcu modelu Find N2 Flip. Véčko Find N3 Flip je aj priamou konkurenciou nedávno predstaveného modelu Galaxy Z Flip5 od Samsungu, avšak disponuje aj nadštandardnou výbavou, ktorú žiadne doposiaľ predstavené véčko nemá. Ide napríklad o mechanický prepínač zvukových režimov, ktorý je známy z telefónov značky OnePlus, alebo zostavu troch fotoaparátov na zadnej strane.

Spoločnosť Oppo model Find N3 Flip predstavila 29. augusta iba pre čínsky trh. Po tomto uvedení sa bude v blízkej budúcnosti konať globálna udalosť, na ktorej bude okrem spustenia predaja odhalená aj cena, za ktorú sa bude tento telefón predávať na ďalších trhoch sveta. Čínska cena základného modelu Find N3 Flip je však v prepočte menej ako 860 eur (drahší približne 960 eur), čo je celkom pozitívne zistenie pred jeho globálnym uvedením

Oppo Find N3 Flip oficiálne: Véčko s netradičnou výbavouZdroj: Oppo
Oppo Find N3 Flip: Véčko s netradičnou výbavou

Výrobcovia skladacích telefónov majú pri dizajne a konštrukčnom riešení pomerne obmedzené možnosti, čo znamená, že aj Find N3 Flip sa podobá na model Galaxy Z Flip5. Nová skladačka od Oppo je však oproti novinke od Samsungu v niektorých parametroch lepšia. Ide predovšetkým o spomínanú zostavu troch fotoaparátov. Tie pri tomto modeli vyhladila spoločnosť Hasselblad. V zostave Find N3 Flip sa nachádza 32 Mpx teleobjektív, 48 Mpx ultrawide fotoaparát so 114-stupňovým zorným poľom a 50 Mpx hlavný fotoaparát. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 32 Mpx.

Oppo Find N3 Flip má okrem 256 GB a 512 GB internej pamäte aj štedrú porciu RAM. Tá je pre obidve verzia zhodná – 12 GB. Telefón poháňa 4nm čipová sada Mediatek Dimensity 9200. Pokiaľ sa však vrátime k európskej cene, tak sa predpokladá, že bude veľmi konkurencieschopná. Aj preto by sa mala pohybovať na úrovni telefónov Samsung Galaxy Z Flip5 alebo Motorola Razr 40 Ultra, ktorých cena začína na úrovni 1199 eur.

Oppo Find N3 Flip oficiálne: Véčko s netradičnou výbavouZdroj: Oppo
Oppo Find N3 Flip: Véčko s netradičnou výbavou

Portál The Verge zverejnil aj niekoľko kľúčových informácií, ktoré sa objavili na čínskej stránke modelu Oppo Find N3 Flip. Hrúbka telefónu v zatvorenom stave je približne 16,4 mm, ktorá sa po otvorení zmenší na 7,8 mm. Hmotnosť je 198 gramov. Find N3 Flip má 6,8-palcový interný displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Vonkajší displej má 3,26-palca. 

Batéria Find N3 Flip má kapacitu 4 300 mAh. Káblovo je ju možné nabíjať výkonom 44 W. Pozoruhodné však je, že do najnovšieho véčka spoločnosti Oppo sa dostal aj mechanický posuvník zvukových režimov, ktorý sa roky tešil veľkej obľube už pri telefónoch dcérskej spoločnosti OnePlus.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.