Ponúkne systém Android a dve obrazovky.

Microsoft oficiálne oznámil cenu a dostupnosť zariadenia Surface Duo. Tento smartfón so systémom Android a dvoma displejmi sa začne predávať od 10. septembra 2020 za cenu 1399 dolárov. Cenu a dostupnosť pre Európu, resp. dostupnosť na Slovensku, zatiaľ nepoznáme. Na novinku upozornil portál The Verge.

Surface Duo bol prvýkrát predstavený pred rokom v októbri. Telefón ponúkne dvojicu 5,6-palcových OLED displejov s rozlíšením 1800 × 1350 pixelov a pomerom strán 4:3, ktoré je možné používať nezávisle od seba alebo v tabletovom režime. Vtedy získate 8,1-palcovú obrazovku s pomerom strán 3:2 a rozlíšením 2700 × 1800 pixelov.

Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo. Zdroj: Microsoft

Surface Duo využíva ochranné sklo Gorilla Glass a 360° pánt, ktorý umožňuje rôzne spôsoby používania telefónu. Zároveň umožňuje jeho skladanie aj bez použitia skladateľného displeja. Telefón má vo výbave aj minuloročný procesor Snapdragon 855, 6 GB RAM a 256 GB úložisko. Batéria má kapacitu 3577 mAh.

Surface Duo ponúka jeden 11 Mpx fotoaparát s clonou f/2.0 a až 7× digitálnym priblížením. K dispozícii je záznam videa v rozlíšení do 4K pri 60 fps. Je zrejmé, že telefón od Microsoftu nebude ašpirovať na titul fotomobil roka a sme zvedaví aj na reálnu výdrž na jedno nabitie. Zariadenie však chce zaujať z hľadiska produktivity.

Microsoft Surface Duo umožní používanie hocakej Android aplikácie. Vývojári môžu optimalizovať rozhranie aplikácií na plochu dvoch displejov, čo spravil Microsoft so službami Office a OneDrive a tiež aj Amazon s aplikáciou Kindle. Uvidíme, nakoľko budú optimalizovať svoje aplikácie ďalší výrobcovia.

Microsoft Surface Duo

Microsoft Surface Duo. Zdroj: Microsoft

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Microsoft Surface Go 2: Dá sa žiť s 10-palcovým Windows tabletom? (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit