Dizajn sa nemení a pretrváva aj hlavný nedostatok.

Microsoft predstavil nové generácie počítačov Surface. Predstavil konvertibilný tablet Surface Pro 6, ľahký notebook Surface Laptop 2 a All-in-One počítač pre kreatívcov Surface Studio 2. Všetky novinky sú vynovenými verziami už existujúcich zariadení, pričom Microsoft nemenil dizajn, iba zvýšil výkon. Novinkou sú však čierne farebné verzie všetkých počítačov.

Surface Pro 6 je konvertibilný tablet s odnímateľnou klávesnicou, ktorú si však v prípade záujmu musíte dokúpiť. Nie je totiž súčasťou základného balenia. 6. generácia ponúka procesory Intel Core i5 a i7 a podľa Microsoftu prináša až 67% nárast výkonu v porovnaní s podobne vybavenou predchádzajúcou generáciou. 12,3-palcový displej má rozlíšenie 2736 × 1824 pixelov a podporuje pero Surface Pen. To si takisto môžete dokúpiť, ide o voliteľné príslušenstvo.

Surface Pro 6 má rovnaký dizajn ako predchodca a totožnú portovú výbavu. Tablet obsahuje USB 3.0 port, mini DisplayPort a Surface konektor. USB-C port však stále chýba, čo dnes považujeme za hlavný nedostatok. Novinka bude k dispozícii v čiernej a šedej farbe a bude sa predávať s cenou od 1 049 eur pre konfiguráciu s procesorom Intel Core i5, 8 GB RAM a 128 GB úložiskom. Surface Pro bude v predaji od polovice októbra.

Surface Laptop 2 má 13,5-palcový displej s rozlíšením 2256 × 1504 pixelov a rovnaký dizajn a rozmery ako predchodca. Prináša však procesory Intel Core i5 a i7 8. generácie, čo podľa Microsoftu predstavuje o 85% viac výkonu. Portová výbava je totožná so Surface Pro 6, takže notebook ponúka USB 3.0 port, mini DisplayPort a Surface konektor. Cena začína od 1 149 eur pre konfiguráciu s procesorom Intel Core i5, 8 GB RAM a 128 GB úložiskom. Nový Laptop príde do predaja na vybraných trhoch v polke októbra.

Nové Surface Studio 2 je vybavené „iba“ 7. generáciou procesora Intel Core i7 a grafickou kartou GeForce GTX 1060 / 1070. Microsoft vylepšil aj displej, ktorý je o 38% jasnejší a s o 22% lepším kontrastom. Podporuje tiež farebný gamut P3. Nové Studio bude mať vo výbave iba SSD disky a cena v Európe by mala začínať od necelých 4 000 eur. Na trhu sa objaví v polke novembra.

Zariadenia Surface sa dajú na Slovensku kúpiť napr. cez obchod Alza.sk.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Recenzia Microsoft Surface Laptop: Na dobré sa rýchlo zvyká

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit