Dočkáme sa aj skladateľného telefónu.

Najnovšie zariadenia radu Surface spoznáme už o pár týždňov. Microsoft oznámil, že ich ukáže dňa 22. septembra vo forme digitálnej tlačovej konferencie. Tú si budete môcť pozrieť na oficiálnom webe, TU.

Tlačová konferencia začne o 17:00 slovenského času a trvať by mala 90 minút. Oficiálna upútavka naznačuje, že sa dočkáme novej generácie tabletu Surface Pro. Dizajn a tenké šasi pripomína model Surface Pro X, avšak možnože na obrázku vidíme pripravovaný Surface Pro 8 s vynoveným dizajnom.

Microsoft by mal okrem tabletu predstaviť aj novú generáciu notebooku Surface Laptop 5. Nový notebook aj tablet by mali ponúknuť konfigurácie s procesormi od Intelu aj AMD a dlhšiu výdrž batérie. Predpokladáme, že novinky budú mať predinštalovaný operačný systém Windows 11, ktorý sa na trh dostane už 5. októbra.

Očakáva sa, že Microsoft na tlačovej konferencii predstaví aj druhú generáciu svojho skladateľného telefónu. Surface Duo 2 by mal využívať procesor Snapdragon 888 a 8 GB RAM a v porovnaní s prvou generáciou dostane do výbavy výrazne lepší zadný fotoaparát.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit